Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mi történik ha nem fizetem be...

Mi történik ha nem fizetem be a kötelező biztosítást?

Figyelt kérdés

Sajnos későn kaptam észbe és már nem tudok biztosítót váltani mert automatikusan megújult a szerződésem. Én viszont ezt nem szeretném, mert nagyon drága és találtam jobb ajánlatot is.

Ha nem fizetem be, megszűnik a biztosításom? Meg tudom kötni utána a másikat? Vagy hülye ötlet és nyeljem le a dupla árat?

2013. nov. 29. 14:55
 1/6 anonim ***** válasza:
41%
Ha nem fizeted be, a biztosító egy idő után felmondja. Az újnál nem biztos, hogy megkapod azokat a kedvezményeket, amiket megkapnál, ráadásul a felmondásig eltelő időszakra fedezetlenségi díjat kell majd fizetned (az új biztosítónak), ami több tízezer(!) Ft is lehet, 1-2 hónapra is. Nem éri meg így "váltani".
2013. nov. 29. 15:11
 2/6 anonim ***** válasza:

Egy ismerősöm a nyáron elfelejtette befizetni a harmadik negyedévet, (nem szándékosan) a biztosító felmondta a szerződését.

Amikor újra akarta kötni (ugyanazzal a biztosítóval), a biztosító csak úgy volt hajlandó, ha befizeti az évnek addig eltelt részét január 1.-ig visszamenőleg.

Szóval nem tartom jó ötletnek úgy megszakítani, hogy nem fizeted be a negyedéves díjat, pláne így év vége felé.

Hamár így akarsz biztosítót váltani akkor inkább januárban, próbáld meg ezt, de akkor is előtte érdeklődj a biztosítónál akinél szeretnéd megkötni a KGFB-t, nehogy emiatt kellemetlen meglepetés érjen, mert nem biztos, hogy tárt karokkal és kedvezményekkel vár egy biztosító abban az esetben, ha egy másik biztosítónál azért mondták fel a biztosítási szerződésedet mert nem fizetted be a díjat.

Az elején leírt történet alapján ezzel a megoldással lehet, hogy reosszabbul fogsz járni.

2013. nov. 29. 15:27
 3/6 anonim ***** válasza:
Amely időszakra nincs biztosításod, a fedezetlenségi díj nagyjából 300-600 Ft között van naponta. Addig nem köthetsz sehol biztosítást, amíg ezt ki nem perkálod. Felmondani nem tudod a biztosítást, a következő évfordulónapig. Tehát ha nem fizeted be, akkor megszűnik, és ketyeg a fedezetlenségi díj, ráadásul máshol sem köthetsz biztit, csak a jelenleginél tudod megújítani.
2013. nov. 29. 17:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Így van. Ha díjnemfizetés miatt megszűnik, azt te szívod meg, mert a nem fizetett napokra fedezetlenségi díjat KELL fizetni, ami napi 4-500 forint is lehet. Váltani CSAK ÉS KIZÁRÓLAG évfordulóra lehet, amit előtte legkésőbb 30 nappal fel kell mondani. Nem megoldás, hogy nem fizeted, mert nem fogsz tudni átmenni másik biztosítóhoz.
2013. nov. 30. 09:24
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem kell többször leírni, felfogtam elsőre is, a kérdésem csupán elméleti volt :)

2013. dec. 2. 00:36
 6/6 pitbul0101 válasza:
Kocsit vettem,uzembentartoira akartam.kotottem biztositast,de nem adtak meg,majdan kotottem 1 masik banknal, az auto nem a nevemen van, tesomen! Kerdesem:ha nem fizetem be az elso biztositast. Amugy se tudtam felhasznalni, mert ne jo! Megszunik automatikusan vagy mi lez azzal?
2014. jan. 2. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!