Mi történik ha nem fizetem be a kötelező biztosítást?
Sajnos későn kaptam észbe és már nem tudok biztosítót váltani mert automatikusan megújult a szerződésem. Én viszont ezt nem szeretném, mert nagyon drága és találtam jobb ajánlatot is.
Ha nem fizetem be, megszűnik a biztosításom? Meg tudom kötni utána a másikat? Vagy hülye ötlet és nyeljem le a dupla árat?
Egy ismerősöm a nyáron elfelejtette befizetni a harmadik negyedévet, (nem szándékosan) a biztosító felmondta a szerződését.
Amikor újra akarta kötni (ugyanazzal a biztosítóval), a biztosító csak úgy volt hajlandó, ha befizeti az évnek addig eltelt részét január 1.-ig visszamenőleg.
Szóval nem tartom jó ötletnek úgy megszakítani, hogy nem fizeted be a negyedéves díjat, pláne így év vége felé.
Hamár így akarsz biztosítót váltani akkor inkább januárban, próbáld meg ezt, de akkor is előtte érdeklődj a biztosítónál akinél szeretnéd megkötni a KGFB-t, nehogy emiatt kellemetlen meglepetés érjen, mert nem biztos, hogy tárt karokkal és kedvezményekkel vár egy biztosító abban az esetben, ha egy másik biztosítónál azért mondták fel a biztosítási szerződésedet mert nem fizetted be a díjat.
Az elején leírt történet alapján ezzel a megoldással lehet, hogy reosszabbul fogsz járni.
Köszönöm a válaszokat!
Nem kell többször leírni, felfogtam elsőre is, a kérdésem csupán elméleti volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!