Ha a forgalmiba be van jegyezve hogy x y cég nevén van az autó és én ezt szeretném megvenni, annak milyen hátránya esetleg pluszköltsége van?
A cég fönöke tölti ki az adásvételit és ellátja a pecséttel szakszerüen! A kérdés csak az mivel a törzskönyv az okmányirodában van, és ha nem fizetett adót esetleg a cég az autó után, attól függetlenül megvehetem-e az autót illetve átirathatom-e a nevemre és megkapom-e a törzskönyvet.
Köszönöm a válaszokat elöre is!!
Az hogy valaki "főnök" még nem jelenti azt, hogy hivatalosan alá is írhat. Ezért kell az aláírási címpéldány, aminek hiányában az adásvételi szerződést az okmányiroda nem fogja elfogadni...
A pecsét jó ha van, azonban önmagában nem ér semmit. A szerződés eredetiségét a két tanú garantálja, nem pedig a pecsét.
Mit keres s törzskönyv az okmányirodán??? Olyat már hallottam, hogy a banknál van, egész addig , amíg nincs a hitel rendezve. Amíg nincs törzskönyv, addig ne fizess. Alternatíva, hogy a összeültök hárman? a bank a törzskönyvvel, a cégvezető mint eladó, és te, és közvetlenül a banknak fizethetsz.
Az elmulasztott adófizetés a cég részéről téged ne zavarjon, nem lehet belőle bajod.
No persze, csak éppen a vevőnek...
Én az év elején vettem meg a céges autómat, semmi plusz költséggel vagy ügyintézéssel nem járt. Annyi volt a különbség, hogy az adásvételin az eladó oldalon a "jogi személy" részen volt kitöltve és cégszerűen aláírva, lepecsételve. Aláírási címpéldányt nem kértek az okmányirodában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!