Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Kell biztosítást kötni azonnal?

Kell biztosítást kötni azonnal?

Figyelt kérdés
Használt motor vásárlásakor, minden papír rendben(eredetiség vizsgálat, forgalmi, törzskönyv), mert úgy halottam hogy egyből adásvételi után biztosítást kell kötni, és ha nem kötöd meg akkor napi díjat kell fizetni a biztosítónak majd.

2013. aug. 8. 13:07
 1/3 Dörmögő ***** válasza:
69%
Én 1 hétre a vásárlás után kötöttem meg a biztosítást a kocsira, és nem kellett fizetnem semmit a kieső időre. De úgy tudom ha jelentős a biztosítatlan idő akkor fizetni kell valami pótdíjat. Másrészről érvényes biztosítás nélkül elvileg nem vehetsz részt a forgalomban, mert megbüntet a rendőr, de még zsebbenyúlósabb a dolog hogyha összetörsz valamit azt a saját tárcádból kell kifizetned.
2013. aug. 8. 13:24
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Hivatalosan azonnal biztosítást kell kötnöd, másképp nem vehetsz részt a forgalomban.
2013. aug. 8. 14:10
 3/3 anonim ***** válasza:

Dörmögőnek nincs igaza, nyilván nem nézte meg az első biztosítási szelvényét rendesen.

Igen, kell a nem biztosított napokra is fizetni, ezt fedezetlenségi díjnak nevezik.

[link]

2013. aug. 9. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!