Segédmotor vásárlása után azonnal kell biztosítást kötni?
Azért kötelező felelősségbiztosítás a neve.
1.Ha közúton használod a motort kell!, hogy legyen rajta biztosítás.
2.Ha megállítanak akkor megbűntetnek 50-200e Ft-ra.
3.Ha esetleg baleset lenne, teljesen mindegy, hogy te vagy a hibás, vagy nem, neked kell állni a sérült jármű javítását, esetleg ember korházi számláját.
(ez nem kis összeg, akár több tíz millió is lehet.)
Neten lehet kötni biztosítást. Miután megkötötted 1 hónapod van rá, hogy befizesd a csekket, addig biztosítva van a motorod. Ezt a kinyomtatott papírral tudod igazolni.
Ne szórakozz ilyennel, engem megállítottak aznap mikor hoztam haza a kocsimat. 50e re meg is büntettek és még pontot is kaptam.
Ja igen, 1 hét van, hogy köss biztosítást, erre az időszakra nem számítanak fel díjat a biztosítók, mint fedezetlen időszak.
DE ez idő alatt nincs biztosítva a jármű. Ha nekimész egy 7-es bmwnek sokba fog kerülni.
Ismerősödnek meg mondd el, hogy az nem számít, hogy aznap vette a járművet, nem vehet részt forgalomban KFGB-nélkül.
Ha szerencséje van elengedik.
(Bár ezt nem értem, hogy ha megállítanák akkor gyorsan előkap egy tollat, és ráírja a dátumot az adásvételire?
Azt hiszi nem vennék észre?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!