Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Tévesen kiküldött gyorshajtási...

Tévesen kiküldött gyorshajtási büntetést, milyen e-mail címen lehet intézni?

Figyelt kérdés
Küldtek egy 45 000-es büntetést apum nevén lévő motorra. Neten megnézte a fotót, de látszik, hogy nem is olyan típus mint a mi motorunk és a rendszámban is egy betűt félre néztek a rend tanult őrei... -.- Fater felhívta a telószámot ami meg van adva, természetesen ilyet telefonon nem lehet intézni meg adtak egy mail címet, amit fater írt fel, de valami félre ment mert ilyen mail cím nem létezik. Esetleg valaki megtudná ezt nekem mondani, hogy hová kell írjak? Előre is köszönöm.
2013. jún. 1. 14:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az ügyfélnek joga van az első fokú határozat ellen jogorvoslattal élni.

Az ügyfél a bírságot kiszabó első fokú határozat ellen fellebbezést nyújthat be. A fellebbezési jog nincs meghatározott jogcímhez kötve, fellebbezni bármely okból lehet, amelyre tekintettel az érintett a döntést sérelmesnek tartja. A fellebbezést a döntés közlésétől számított 15 napon (a 2011. január 1-jét megelőzően indult eljárásokban 10 munkanapon) belül lehet előterjeszteni.

A fellebbezési eljárás lefolytatásáért illetéket kell fizetni, amelyet illetékbélyeg formájában kell leróni és a beadványra felragasztani.

A benyújtott fellebbezés illetékének az összege - a bírság összegének függvényében - 5.000 forinttól 12.000 forintig terjed a következők szerint:

100.000 forintig 5.000 Ft.,

130.000 forintnál 5.200 Ft.,

150.000 forintnál 6.000 Ft.,

200.000 forintnál 8.000 Ft.,

300.000 forintnál 12.000 Ft

az illeték mértéke.

A fellebbezést ajánlott küldeményként küldd meg az alábbi címre:

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Közigazgatási Hatósági Szolgálat

9701 Szombathely, Külső-Söptei út, Pf. 53.

(Nem számít, hogy nem Vas megyei vagy, ők látják el a közigazgatási hatósági szolgálati teendőket az egész országban.)

2013. jún. 1. 14:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
E-mailben VÉLETLENÜL SE küldj fellebbezést, kizárólag ajánlott levélként, postai úton!
2013. jún. 1. 14:39
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de még én fizessek 5000 Ft-ot azért mert a túl iskolázott sün a 7-est 2-esnek nézi? Ez komoly? Akkor én meg menjek pereskedni utána az a pénzemért meg az időmért? A mailcímes dolog az ügyfélszolgálatos nőtől jött, nem tudtam, hogy ebből ekkora kavarás lesz. Köszönöm a válaszokat. Úgy érzem hétfőn lesz egy kis telefonálás meg személyes rendőrség felkeresés.
2013. jún. 1. 14:45
 4/7 A kérdező kommentje:
Az előző írásom eléggé össze vissza lehet, meg hibás. Kicsit felment bennem a pumpa a dolog miatt.
2013. jún. 1. 14:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A trafipaxokat a rendőr kezeli, de egy számítógép értékeli ki az adatokat. Tehát a szoftver és nem a rendőr miatt lett neked kiküldve a csekk.
2013. jún. 1. 14:48
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Most is okosabb lettem :)

Akkor a szoftver gyártó céget szidjam? De most ez komoly, hogy ezen nekem el fog menni 5000 Ft-om? Nem a pénz amit sajnálok, mert hál istennek 5000 Ft most nem vágna földhöz de akkor is? 1 Ft-ot nem adnék azért, mert kiküldtek egy olyan büntetést, amihez semmi közöm sincs.

2013. jún. 1. 14:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Írj arra a címre, ami a levélben van, csak ne azt írd rá, hogy fellebbezés, hanem hogy bizonyítási indítvány, amiben arra kéred őket, hogy bizonyítsák, hogy a ti motorotok tényleg ott volt, hiszen a fotó ezt nem igazolja. Apukám is kapott egy csekket, a fotón más formájú volt a fényszóró, mint a kocsié, és biztonsági kamerás felvétellel tudtuk igazolni, hogy az autó 200 kmrel arrébb volt, annak ellenére, hogy a rendszám megegyezett. Néhány héttel később jött a válasz, hogy az eljárást megszüntették. Nem kellett fizetnünk semmit.
2013. jún. 1. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!