Mi a gazdasági totálkár pontosan?
Figyelt kérdés
ha veszek egy ilyen motort amit gazdasági totálkárosnak nyilvánit egy biztositó,és ha esetleg balesetet szenvedek vele,a káromat nem fogják kifizetni akkor se,ha vétlen vagyok?2013. márc. 29. 13:08
1/5 anonim válasza:
a gazdasági totálkár tudtommal az mikor a sérülési kár meghaladja az autó aktuális piaci értékét.
2/5 anonim válasza:
A GTK (gazdasági totálkár) azt jelenti, hogy a jármű műszaki szempontból még javítható, helyre lehet húzni, ki lehet kalapálni, viszont a javítás költsége annyira magas, hogy már összevethető a jármű piaci értékével (sőt, meg is haladja), ezért anyagilag kedvezőbb lenne egy újat venni. Ilyenkor a biztosító nem fizeti ki a javítást, hanem "megveszi a roncsot", kifizeti a jármű értékét, aztán mehetsz Isten hírével.
3/5 anonim válasza:
a kérdésedre: ha veszel egy ilyen akármit, kijavítod úgy, hogy műszakin prímán átmegy, akkor lehet rá biztosítást kötni.nem azzal jársz, ami roncs volt, hanaem egy vagyonért felújítottal...
ha vétlen vagy ezzel a javított járművel, és érvényes a forgalmid, van biztosításod, akkor a másik kötelezőjével javítják a tiéd...
csak...van egy bökkenő... a javításról számla kell.méghozzá tételes.
most is megéri?
4/5 A kérdező kommentje:
vételre felajánlottak egy ilyen motorkerékpárt piaci áron,ami teljesen meg van javítva...utánaérdeklődtem amennyire tudtam,és azt hallottam,h ha én kárt szenvedek,hiába van biztositásoa a másik félnek(persze ha nem én voltam a hibás)nem fizetik ki a káromat,mivel már egyszer egy biztositó kifizette a jármű teljes értékét,minusz roncsérték,minusz avulás...
2013. márc. 29. 16:03
5/5 anonim válasza:
Ez nem igaz. A biztosító kifizet, de a roncs nálad marad. Hogy te abból a pénzből újat veszel, vagy eliszod, vagy megcsináltatod a régit, az már a biztosítót nem igazán érdekli. De ha megcsináltatod, mert neked elég az a pénz a javításra, vagy még pluszban költesz rá, és átmegy a műszakin, és köteleződ is van, nem golyózhatnak ki. Ugyanolyan jármű mint a többi. Arra viszont látok esélyt, hogy legközelebb már alacsonyabb összeget fizetnek ha megállapítják a GTK-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!