S. O. S.! Baleset után mi a teendőm?
A mai napon hátulról kb. 50 km/h sebességgel belém hajtottak, az autóm teljesen összetört (Opel Vectra A).
A másik fél azonnal elismerte a felelősségét, és szerencsére senkinek sem lett baja, ennek megfelelően meg is írtuk a papírt.
Az a kérdésem, hogy a biztosítótól, vagy független szakértőtől (vagy illetékes szervtől, nem tudom kihez forduljak) lehet kérni, hogy pénzösszeg helyett vigyék el a kocsimat, és javítva hozzák vissza?
Azért szeretném ezt a megoldást választani, mert az autómat - ami nagyon öreg - valószínűleg (gazdasági?) totálkárosnak minősítik, mivel így a biztosítónak kevesebbet kell fizetnie, mint a valódi kár, nekem viszont ekkora kár javítását nincs lehetőségem jelenleg kifizetni (illetve a biztosító által majd adott töredék összeget kiegészíteni), viszont csak kocsival tudok a munkahelyemre bejárni. (35 km-re van a munkahelyem egy ipari parkban, aminek még a közelébe sincs tömegközlekedés sajnos, a munkatársaim pedig nagyon messze laknak tőlem, így nem megoldható hosszú távon, hogy ők vigyenek be.)
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
Nyilván végső esetben ez is megoldás (igaz én bíróság elé fogom vinni az ügyet szükség esetén), de a kérdésem nem erre irányult.
Nekem a leggyorsabb, legtisztább útra van szükségem, amire támadt egy ötletem, ami nem tudom, megvalósítható-e, vagy csak fikció marad.
Kérlek benneteket, a konkrét kérdésre adjatok választ, és ne illegális megoldásokra buzdítsatok.
Mellesleg a magyar jog sajnos ilyen sz@r... :(
Azt tudom, hogy sajnos a pénz sok idő, ezért is lett volna jó másképp megoldani.
Köszönöm a választ, sajnálom, hogy ilyesmire nem nyílik lehetőség.
Egyébként a hibás fél teljes mértékben együttműködő volt, szinte a kitöltendő papírral a kezében szállt ki a kocsijából.
A bontós megoldással nincs is bajom, egyedül az idő az, ami számít, hogy mielőbb járhassak dolgozni rendesen.
Sajnos a pénz akár azonnal, akár később, de az összeg miatt nem megoldás számomra. :(
Na mindegy, a bíróságon utána járok ma a lehetőségeimnek, és meglátjuk, mit tehetek, kár tovább ragozni, mert a konkrét kérdésemet senki nem tudja megválaszolni, csak borzalmas alternatívákat kapok, amik lehetőségeiről én is tudok, de nem érek velük semmit, meg a tippelgetés megy, mert senki nem tudja konkrétan. Nem adom fel, hátha van ilyen lehetőség is.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!