Szerintetek jogosan járt el a Groupama Garancia biztosító? Ti mit szóltok ehhez?
Autó biztosításunk havi 4078 ft, minden éven megszívatnak bennünket és nevetséges okokból felmondják a biztosításunkat, ez most sem volt másképpen áprilistól- október 24. ig pontosan volt fizetve, novemberben nem fizettem, decemberben fizettem ezt visszamenőleg november 24-ig könyvelték le, januárban 5000Ft-ot fizettem be ez december 27-ig rendezve volt papír szerint, de még is felmondták a biztosítást január 23-val, mivel díjhátralék van ő szerintük egy nap 130Ft, semmilyen levelet nem küldtek, 60 nap után lehet szerződést felmondani! Most január 24-től a mai napig majdnem tízezer forint a büntető kamat amit ki kellene fizetnem 560Ft/nap, illetve egy egész éves díjat akarnak, azt mondják csak úgy tudom újrakötni, és mindenképpen náluk köthetem csak újra!
Tehát ő szerintük a tartozásom 130FT!
Nem leszek népszerű a válaszommal, de leírom. Először is a biztosító messze nem tévedhetetlen, szóval simán lehet, hogy ők tévedtek! De szerintem kb. ez történhetett: mikor a legelső díjat befizetted már késésben voltál, hiszen élt a biztosítás. Ha egy hónapot kihagytál, akkor mire befizetted a következő díjat, az beért a biztosítóhoz, majd lekönyvelték, szerintem elérhetted a 60 napot. A biztosítást nem automatikusan törlik, hanem bizonyos időközönként vizsgálják, ezért a tájékoztatás nem biztos, hogy mindig az aktuális állapotnak megfelelő volt. Ezen túl bekavarhat még a baleseti adó is.
Azt én is úgy tudom, hogy csak náluk lehet újrakötni, de tudtommal nem éves díjjal, hanem ugyanazokkal a paraméterekkel.
-OFF-
2009-ben veszett el a 10-es bonuszom..
azóta nem közlekedek a saját autómmal,kivonattam..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!