Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ki ilyenkor a felelős?

Ki ilyenkor a felelős?

Figyelt kérdés
A cégnél ahol dolgozom van 1 bekamerázott parkoló,ott állt a motorom 1 kocsi mellett. Valami oknál fogva(valószínű a szél) elborult a motor, rá a kocsira. Lett rajta némi sérülés de nem vészes. A kocsi gazdája betétlapot kér,de ha jól tudom ilyenre a kfg nem fizet. Ki ilyenkor a felelős? nem szánt szándékkal történt a baleset,hiszen ott sem voltam,a motort is jól támasztottam le.
2013. febr. 1. 23:00
 1/7 anonim ***** válasza:
2013. febr. 1. 23:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Hát ugye úgy jártál el, ahogy az adott helyzetben általában elvárható. Nem volt reggel viharos szél, nem kellett arra számíts, hogy a nap folyamán a szél feldönthet egy 150 (?) kg-os motort. Ha perre kerül a sor, akkor még bizonyíthatod is szakértő útján, hogy mekkora szél boríthat fel egy motort.
2013. febr. 1. 23:21
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem mondtam hogy 150 kg a moci,egy Kymco people-ról van szó,maximum 90kg lehet. Volt már máskor is a parkolóban hogy simsont fellökött a szél.
2013. febr. 1. 23:30
 4/7 A kérdező kommentje:
Tisztelt első válaszoló láthatod hogy azt is én írtam!! Nem akarom a kocsi tulaját lesz@patni,de ő szakszervízbe akarja javítatni az ajtót ami ugye nem két fillér lenne!! Nem zárkózom el a javíttatástól de hülyének se nézzen. Ha ez 1 tesco parkolóban történik nem foglalkoznak vele,lesheti a karcolást és mehetne a francba.
2013. febr. 1. 23:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Röviden:

"Ki ilyenkor a felelős?"

Te. ( Ez van sajnos :( )

"nem szánt szándékkal történt a baleset,hiszen ott sem voltam,a motort is jól támasztottam le."

A balesetek nagy része nem szándékosan következik be. Erre kár hivatkoznod.

Továbbá, mivel nem tartózkodtál a motorodon a biztosítód NEM fog fizetni helyetted, sajnos neked kell kifizetni ( kár a betétlapért ).

Mindenképp próbálj valahogy megegyezni vele.

2013. febr. 2. 00:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem kell elismerni. A biztosító nem foglalkozik vele, mert a motorod nem vett részt a közlekedésben. Volt szerencsém egy olyan sztorihoz, ahol egy elgurult autó csapódott bele egy másikba. A vétlen autóst elhajtotta a biztosító, mondván a másik autóban mivel nem volt sofőr, így nem vehetett részt a forgalomban.
2013. febr. 2. 07:10
 7/7 anonim ***** válasza:
Te vagy a felelős. Ha nem állítod mellé, nem borul rá. Szakszervíz jogos, nem akar értékcsökkent autót a tulajdonos. Sokat puposkodnál, egyik nap utánfutóval mennék, elvinném a vackodat, feketén eladnám, az árából kijavíttatnám, aztán kész. Ezzel a hozzáállással ezt érdemelnéd.
2013. febr. 2. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!