Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Belecsúsztam egy másik autóba,...

Belecsúsztam egy másik autóba, a nő nem ismerte el a feleősségét, rendőrt hívtam. Szerintetek mi lesz? Bőv. Lennt.

Figyelt kérdés
Szóval fordultam ki egy kereszteződésből főútvonalra. Éppen készültem kapcsolni a hármas sebességfokozatot amikor láttam hogy egy autó index nélkül véleményem szerint nagyobb sebességgel,és nem kellő odafigyeléssel. Ekkor reagáltam,motorfék satufék ami által az autóm megcsúszott! Körübelül 2-2,5métert! A látási viszonyok jók voltak de esett az eső és csúszott az út. A nő nem ismerte el a felelősségét. A kiérkező rendőrök azt mondták a nő előtt hogy neki lett volna kötelessége meggyőződni arról hogy biztonságosan ki tud-e tolatni. Ő erre nem válaszolt. Szerintetek mi lesz most? Aggódom, mert össze van törve az autóm és nem is csináltathatom meg, míg le nem zajlott a kérszemle stb... :(
2012. dec. 18. 19:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Így van, és maradj is ennyiben. Nem kell semmi olyasmit mondani hogy "nem kellett volna" meg "hülyeség volt", mert bele fog akaszkodni a nőci.

Megpróbáltad elkerülni a balesetet, nem sikerült, ennyi, pont.

2012. dec. 18. 20:05
 12/23 gomzoli ***** válasza:
Én sem a rendőrökre, hanem a vétkes félre gondoltam, hogy ráakaszkodna a kijelentéseidre, ha sokat mondogatod.
2012. dec. 18. 20:15
 13/23 A kérdező kommentje:
Neki csak 1x mondtam de szerintem azt sem fogta fel. Csak azt mondta hogy ő nem hibás. De akármennyire is olvasok, még a KRESZ-t is megnézem minden jel arra utal hogy nem én hibáztam.
2012. dec. 18. 20:28
 14/23 anonim ***** válasza:
az a minimum, hogy elsőbbséget ad neked.
2012. dec. 18. 23:38
 15/23 A kérdező kommentje:
Igen de nem adott, hanem azzal jött hogy én nagyon gyorsan jöttem. Holott mindíg pillantgatok a műszerfalra hogy épp mivan...Mikor ideje kapcsolni fel vagy épp le és h mennyi a pill.sebességem. +még érzem is h mi az a 35Km/h meg mi az a 75.
2012. dec. 19. 13:19
 16/23 gomzoli ***** válasza:

Még ha tényleg túl gyorsan jöttél volna is, akkor sem mentesül az elsőbbségadási kötelezettség alól. Ha figyelt volna, látnia kellett volna, hogy te abból az irányból érkezel, teljesen mindegy, hogy lassan-e vagy gyorsan. Tehát, még ha körömszakadtáig ragaszkodik is az általa kitalált kibúvóhoz (hogy te túl gyorsan jöttél), a káresemény akkor is az ő hibájából következett be. Az ő relatív becslése a sebességedre vonatkozóan semmi bizonyító erővel nem rendelkezik, ez csak egy egyoldalú feltevés, az viszont vitathatatlan tény, hogy ő elédhajtott elsőbbségadás nélkül.

Különben a rendőrök mértek a helyszínen fékutat, nem? Ennek hosszából, és a bekövetkezett károk mértékéből a kárszakértő egyértelműen tud következtetni a valós sebességre.

2012. dec. 19. 16:54
 17/23 A kérdező kommentje:
Fékutat nem mértek, mert az eső eltűntette és a baleset bekövetkezése után rendőrt hívtam aki 1 óra 15 perc múlva érkezett ki. A lány csak azt hajtogatta h én jöttem gyorsan, és ő már egyesbe volt. De ha ő egyesbe volt, akk miért égett a tolatást jelző fehér lámpája? ... És a rendőr is egyértelműen közölte hogy a lány hibázott de nem ismerte el a felelősségét. És most miatta húzódni fog az ügy ki tudja meddíg...
2012. dec. 19. 19:37
 18/23 anonim ***** válasza:
A KRESz egyértelműen leírja, hogy tolatáskor mindenkinek meg kell adni az elsőbbséget, még a kiskutyának is. Csak egy másik tolató autó esetében merülhet fel kérdés. Az, hogy ő már épp elindult, amikor te beleszaladtál, arra én azt mondanám, hogy az olyan mintha egy láthatatlan autó láthatóvá vált volna egyszer csak pár méterre az orrom előtt, egyesben. Mert az márt nem is említem, amit írtak, hogy a csaj volt elsőbbségadásra kötelezve az elindulás miatt is. Neki úgy kellett volna a manővert végrehajtania, hogy azzal még csak ne is zavarjon, tehát még lassításra se kényszerítsen, vagy a megengedett sebességig történő gyorsításkor még egy pici gázelvételre se kényszerítsen. A leírásod szerint te mindent megtettél, hogy a beleset ne következzen be, amit te tudtál. Nehezen tudok elképzelni olyan helyzetet, amikor a csajnak lenne igaza, persze attól függetlenül megértem az ő helyzetét is, nem csak téged nem lehet jó. De ez van. Kár, hogy emiatt ki kell hívni a rendőröket, nem lehet ezt megbeszélni.
2012. dec. 26. 02:26
 19/23 A kérdező kommentje:

'A KRESz egyértelműen leírja, hogy tolatáskor mindenkinek meg kell adni az elsőbbséget, még a kiskutyának is.'

Ezt ugye úgy érted hogy a lánynak kellett volna mindenkinek megadni az elsőbbséget? Mert azért ne várja tőlem senki el, hogy megyek a főútvonalon,meglátok egy tolató lámpát nekem kell teljesen megállnom hogy ő bekapcsolódhasson a forgalomba... Azzal megállásra kényszerülök énis,meg a hátam mögött lévő többi autó is.

A csajszi csak úgy kivágott a főútvonalra,index természetesen nem volt,és abban bízott hogy senkit sem zavar meg ezzel a manőverrel. A rendőr urak is egyértelműen megmondták hogy a lánynak kellett volna meggyőződni arról hogy a manőver veszélytelen-e. Ennek ellenére nem ismerte el a felelősségét.

2012. dec. 26. 16:32
 20/23 anonim ***** válasza:
Természetesen neki kellett volna megadnia az elsőbbséget egy általad leírt helyzetben. Ezek szerint nem egyértelműen fogalmazta. tehát, a tolató gépkocsivezetőt kötelezi arra a kresz, hogy mindenkinek megadja az elsőbbséget, nem csupán a járműveknek, hanem gyalogosoknak, sétáló kutyáknak macskáknak stb. Vagyis, nehezen védhető a lány álláspontja.
2012. dec. 26. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!