Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Belecsúsztam egy másik autóba,...

Belecsúsztam egy másik autóba, a nő nem ismerte el a feleősségét, rendőrt hívtam. Szerintetek mi lesz? Bőv. Lennt.

Figyelt kérdés
Szóval fordultam ki egy kereszteződésből főútvonalra. Éppen készültem kapcsolni a hármas sebességfokozatot amikor láttam hogy egy autó index nélkül véleményem szerint nagyobb sebességgel,és nem kellő odafigyeléssel. Ekkor reagáltam,motorfék satufék ami által az autóm megcsúszott! Körübelül 2-2,5métert! A látási viszonyok jók voltak de esett az eső és csúszott az út. A nő nem ismerte el a felelősségét. A kiérkező rendőrök azt mondták a nő előtt hogy neki lett volna kötelessége meggyőződni arról hogy biztonságosan ki tud-e tolatni. Ő erre nem válaszolt. Szerintetek mi lesz most? Aggódom, mert össze van törve az autóm és nem is csináltathatom meg, míg le nem zajlott a kérszemle stb... :(
2012. dec. 18. 19:18
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha kitolatott eléd az az ő felelőssége lesz. Mert kimaradt hogy mit csinált index és odafigyelés nélkül nagy sebességgel. :)
2012. dec. 18. 19:19
 2/23 A kérdező kommentje:

Igen de nem ismerte el ezeket sem, hogy az átlagosnál gyorsabban tolatott ki. És index nem volt! 4 szemmel sem láttam. És én sem mentem egyáltalán gyorsan,35-nél kapcsoltam kb a váltót 3-asba... mert ugye mégis csak főútvonal...Ki az aki ott 20-al megy? Senki. Volt lendület,és nagy fék is,megcsúsztam. Próbáltam korrigálni előbb balra majd jobbra és végül nem volt más választásom.

És nem ismeri el. A rendőr úr azt mondta nekem hogy egyértelműen mellettem áll,de sajnos nem ő dönt, az ő szava itt nem ér most semmit.

2012. dec. 18. 19:23
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem lépted túl a megengedett sebességet/vagy nem vallottad be/ akkor egyértelműen ő lesz a felelős.
2012. dec. 18. 19:31
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem te vagy a hibás. De azért satuféknél hiába rángatod a kormányt jobbra-balra az akkor is a tehetetlenség miatt előre fog csúszni. Mekkora volt 35-40nél a fékutad hogy annyira összetört az autód?
2012. dec. 18. 19:40
 5/23 A kérdező kommentje:
Hát figy. Én frankó embernek tartom magam...Mondtam is a nőnek ha jöttem volna 70-80-al akk én vagyok a hibás, KP-re fizetem a kárt. Nahde tényleg 35-el jöttem. Dee az a baj h nincs fedélzeti kamerám, az autóban egyedül ültem és nincs szemtanú h száguldoztam-e ... 50-es táblánál is csak 49-el megyek direkt! ... Dehát nem tom h ki lesz a vétkes,én ezért nem akarok szívni...
2012. dec. 18. 19:40
 6/23 A kérdező kommentje:
Annyira nem tört össze az autóm...A lámpa az ugye üvegből van az széttört,a lökösből darabok kiestek,és a sárvédő megkarcolódott illetve az ő csomagtérajtaha a gépháztetőmet megnyomta. Állitólag 2 2,5 métert csúsztam. Azt elismerem hogy hülyeség volt korrigálási manővert bevetni ugyanis az ha az első kerekek csúsznak meg akk az autó irányíthatatlanná válik.
2012. dec. 18. 19:43
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ő a felelős, csak meg kell várni amíg erről lesz egy határozatod is. Azt úgy január eleje-közepére tippelem.

Egyébként ha megcsúszik és nincs időd korrigálni mindegy mit csinálsz, ha elengeded a kormányt se lett volna más.

2012. dec. 18. 19:45
 8/23 A kérdező kommentje:
Igen csak ő azzal próbál védekezni, hogy ő már egyes sebességfokozatban volt,éppen készült előre egyenesen elindulni. Persze mindenki a saját igazát védi, én nem is csodálkozom hogy magát védi. De De valahogy mégis érdekes a szituáció, ugyanis nem lehetett teljesen egyenesbe az autója ha nekem a jobb első részen, neki meg középen sérült... Kár hogy a rendőr szava semmis,bízom benne hogy kiderül az igazság.
2012. dec. 18. 19:50
 9/23 gomzoli ***** válasza:
100%

Nem lesz semmi gondod, te haladtál a főútvonalon, elsőbbségi helyzetben voltál, és ő nem adott neked elsőbbséget, amikor fékúton belül, ráadásul jelzés nélkül elédtolatott. De ha jelzett (indexelt) volna, sem változtat a dolgokon. Ha meg ő azt akarja elhitetni esetleg, hogy te gyorsabban jöttél a megengedettnél, úgy azt neki kellene bizonyítania. A rendőrök jegyzőkönyvében benne van minden, ami számít.

Elég egyértelmű, hogy ő a vétkes. Azt meg hagyd, hogy "belátom, hülyeség volt a kikerülő manőver", ha ezt hangoztatod, majd erre szállnak rá, hogy bebizonyítsák, te húztad rá a kormányt. Ez persze hülyeség, de akkor sem kell nekik ötleteket adni. Semmi olyan nem csináltál, amiről neked számot kellene adni. Az őáltala kikényszerített vészfékezés miatt elveszted az uralmadat a kocsid felett, az bár nem a legjobb bizonyítvány a vezetői képességekre, de akkor sem a te hibád! De ahogy mondtam, ezt a részét te ne feszegesd, nem kell alájuk adni a lovat, még ha neked is van igazad.

2012. dec. 18. 19:55
 10/23 A kérdező kommentje:
A rendőrök erre 'próbáltam korrigálni' dologra azt mondták hogy mindent megtettem annak érdekében hogy a baleset ne következzen be.
2012. dec. 18. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!