Hogy oldhatnám meg a legtisztábban és legbiztonságosabban a motorom részletre történő eladását?
200.000Ft értékű motorról van szó, a srác 100.000-et tudna adni most, és augusztus végéig fizetné ki a többit. Persze a legegyszerűbb az lenne, ha várunk az üzlettel aug. végéig de neki motor nekem meg pénz kell úgyhogy ezt most hagyjuk.
Én azt gondoltam ki, hogy ő odaadja nekem a 100.000Ft-ot, ekkor megírunk egy üzembentartói szerződést, ő használhatja a motort, majd amikor kifizette a maradék felét, megírjuk az adásvételit és akkor átirathatja. Úgy tudom, az üzembentartói szerződést én egyoldalúan bármikor felbonthatom, így ha nem fizetné, visszavehetném a motort. Így lényegében ő nem szívathatna meg engem, maximum csak én őt, de én meg nem akarom. Ez így szerintetek jó megoldás, vagy megoldható máshogy, egyszerűbben? Mindenképpen úgy szeretném ezt a részletre eladást intézni, hogy számomra közel 0% rizikó legyen benne. Nektek milyen ötletek van erre? Kivitelezhető úgy, ahogy én leírtam? Nem vagyok teljesen tisztában az üzembentartói szerződés mikéntjével. (pl h kerül-e valamennyibe)
Jó lehet ahogy írod, de azért a srác se hülye, gondolom, hogy vegyen 100 ezer ftért egy üzembentartói jogot. Éppen azért mert az bármikor megszüntethető, neki semmilyen eszköz nem lesz a kezében, ebbe ő nem fog belemenni.
Írni kell egy szerződést, hogy üzembentartó, és augusztusban határidőig fizet, ha nem , akkor a motort vissza kell adja, és te meg visszaadod a pénzét , levonva az egy hónapnyi használatra valamilyen közösen megállapitott összeget (30-40 ezer ft)
A srác belement. Ezzel tisztában vagyok én is, hogy így én megszivathatnám őt, de ő ezzel kapcsolatban semmit nem szólt. Ha neki így jó, akkor nekem is.
Igazából csak arra voltam kíváncsi, hogy van-e esetleg így is valami fogás rajtam, de amint látom a totálkáron kívül nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!