Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerinted hol lehet a legjobba...

Szerinted hol lehet a legjobban (legbiztonságosabban) gyereket nevelni. Nagyváros, kisváros, falu, esetleg tanya?

Figyelt kérdés
2011. jan. 27. 09:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi falun vagyunk. Semmi pénzért nem költöznék el. A város közel van /10 km/, viszont itt friss a levegő, kimehet játszani az utcára, kedvesek és segítőkészek a szomszédok.

Biztonság alatt pontosan mit értesz?

2011. jan. 27. 09:17
 2/15 napietus ***** válasza:
100%
mi falun lakunk, ezen kívül még a kisvárosra szavaznék. mindenképpen biztonságosabbnak tartom, főleg mikor már nagyobb. itt mindenki ismer mindenkit, tehát ha pl. délelőtt egy gyerek az utcán mászkál suliidőben, valaki biztos megkérdezi, hogy hova megy, miért nincs a suliban?
2011. jan. 27. 09:29
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi Pestiek voltunk sokáig de két gyerekkel leköltöztünk 40km-el odébb vidék de mégsem annyira semmi pénzért nem mennék vissza itt nagyobb biztonságban érzem őket

amúgy tanyára is szívesen mennék most gondolkodunk rajta:-)

2011. jan. 27. 09:31
 4/15 napietus ***** válasza:
100%
én Ausztriában láttam olyan tanyát, ahol el tudnám képzelni az életemet (4-5 házból álló házcsoport, plusz gazdasági épületekről van szó). itthon még nem láttam ilyet...
2011. jan. 27. 09:36
 5/15 A kérdező kommentje:
Biztonság alatt azt értem, hogy a kamasz gyereknek minél kevesebb lehetősége legyen bajba kerülni.
2011. jan. 27. 09:58
 6/15 anonim ***** válasza:

:D Akkor egy olyan tanya, ahol a legközelebbi szomszéd is csak 10 órás autókázással elérhető, nincs internet!, televízió, és reggeltől estig, összeesésig kell dolgozni, hogy csak enni meg inni érjen rá, és a legközelebbi ellenkező nemű fiatal is kb. 20 órás autókázás után elérhető.

Ha egy kamasz bajba akar kerülni, akkor fog is.

2011. jan. 27. 10:14
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
9.31-es vagyok erre nincs garancia nekem van kamasz lányom 15-elmúlt tavaly itt vidéken járt ált iskolába nagyon jó iskola közel is van! de Pestre jár középsuliba mert ott van csak olyan szintű és tehetségének megfelelő suli! ő jó gyerek de ilyentől nem tudod megóvni a társaságon is sok múlik
2011. jan. 27. 10:17
 8/15 anonim ***** válasza:
75%
Figyelj kérdező, azért burokban sem kell ám tartani a gyereket. Elvégre ahhoz, hogy életrevaló felnőtt ne pedig egy anyámasszony katonája váljék belőle igenis, hogy bajba kell kerülnie, csalódnia kell valakikben/valamikben, és ami a legfontosabb: meg kell tanulnia KIKECMEREGNI a bajból. Ez kamaszkorban azért könnyebb, főleg hogy ott a család. Így felnőtt korában már jól tud majd kezelni bizonyos helyzeteket. Miért akarod, hogy a gyermeked egy naív, könnyen befolyásolható, tapasztalatlan fiatal felnőttként kerüljön majd ki egyszer az "ÉLET"-be?
2011. jan. 27. 10:21
 9/15 A kérdező kommentje:
Teljesen félreértesz. Dehogy akarom én elzárni a külvilágtól! Csupán arra gondolok, hogy pl.Pesten adja magát a suli utáni csavargás, elérhetőbbek a drogok, sok olyan hatás éri a gyereket, ami nem biztos, ho gy építőleg hat rá.
2011. jan. 27. 10:25
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

10.21-es van kamasz gyereked? miért kellene bajba kerülnie azért hogy életrevaló felnőtt legyen belőle! ez butaság!

az én 16-éves lányomnak még véletlenül sem kívánnák bajt hogy attól okosabb legyen! és igen fogva van! megelőzendő egy tragédia ! ami persze csak bajnak indul!

2011. jan. 27. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!