Szerinted hol lehet a legjobban (legbiztonságosabban) gyereket nevelni. Nagyváros, kisváros, falu, esetleg tanya?
Szerintem tanya egyértelműen.
De nem 20 órás kocsikázás távolságban! :-)
Én direkt tanyát vettem,nagyon szép 92'es építésű,3 szobás,fürdőszobás minden ami kell.A központ fűtés és a tetőtér beépítés hiányzik,de majd lesz az is.Így se kicsi(95 négyzetméter)Mindenünk meg van így is,bár ezeket még az előző házamból hoztam,nem ide vettem,de itt is van tv(kábel) internet(az mobil,hűségnyilatkozatos) mosó-szárítógép,mosogatógép stb.
Nagy kertünk van,de itt nem kell halálra dolgozni magunkat(füves minden,parkos és traktor nyírja le,nem fűnyírózzuk) a főút közel van(max 200 méter) a legközelebbi értelmes város 7 kilométer.Van egy falu is,ott is van orvos,iskola,óvoda.Az 3,5 kilométer.A mentő 5 perc alatt ide ér(sajnos tapasztalat)
Laktam ez előtt faluban is(Szeged külvárosában jobban mondva)de az se volt ettől kényelmesebb semmivel.Szomszéd ott is volt,itt is van ugyanúgy.
Városban nem laktam még és valószínű nem is fogok.
Itt a nyugalom ami megfizethetetlen.(az út az zajos néha,az 5ös mellett lakunk)Nem is tudnék jobb helyet elképzelni a gyerek nevelésre.Meg nagyon olcsóbbat se...
Én tanyán félnék egyedül napközben egy kisgyerekkel. Az ördög sosem alszik.
Falun kevés a lehetőség, ha jó iskolába akarod járatni, naponta ingáznia kell a gyereknek. Különórákról ne is beszéljünk. Ha kocsival viszed, nem ismerkedik meg a tömegközlekedéssel, az ehhez kapcsolódó önállósággal, ha tömegközlekedik, egyrészt sok ideje elmegy ezzel, a barátaihoz sem fog tudni csak úgy délután átugorni (feltehetően az iskolából fog elsősorban barátokat választani, s nem a faluból, ahol éltek). Tömegközlekedve viszont megint sok - általad kivédeni kívánt - dologgal megismerkedhet. Valószínűleg te is sokat fogsz utazni, mert munkalehetőség csak a városban van.
Én a kisvárosra szavaznék. Azért, mert élhetőbb, a szülőnek több ideje jut a gyerekére (nem utazik két-három órát a munkahelye és a lakhelye között naponta), s szerintem ez a legjobb eszköze (mármint a szülővel töltött értékes idő) annak, hogy a gyerek később önállóbb, értelmesebb kisfelnőtt legyen, aki nemet tud mondani dolgokra és nem megy a többiek után csak a hecc kedvéért. Persze ő is fog hülyeségeket elkövetni, de a határokat mindig tudni fogja.
Tanya és tanya között rengeteg különbség van ám! Én se hittem volna,hogy ilyen rengeteg.
Láttam már tényleg világvégi tanyákat,laktam is olyan helyen,szomszéd 2 kilométeres körzetben sehol.
A mostani az már inkább "kisfalu" egy város mellett.
Én mindenesetre ezt tartom ideálisnak,a világvégi tanya semmiképpen nem.(már csak az orvos,esetleg a mentő miatt sem,meg persze a munkahely,iskola se mindegy,hogy milyen messze van,messzebb én se költöznék.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!