Lehetséges papírokat szerezni egy régi motornak?
Kedves #1! Az egyedi elbírálás amiről írsz sajnos 2009 óta nem működik - sok eladó mégis ezzel szédíti a vevőket.
Ilyen esetben vagy hagyni kell a csudába (ajánlott megoldás), vagy ha tényleg ritka és megéri a kínlódást, akkor más országban élő ismerőst kell keresni, ahol csak belenéznek a körözési listába és ha nem szerepel már adják is a papírt. Utána lehet importálni ugyanúgy mintha bármilyen mocit hoznál külföldről.
Persze ezt az utóbbit nem próbáltam, csak hallottam - így nem tudok 100%-ig pontos infókkal szolgálni.
Kösz a kommenteket. A vas különben egy régi Honda enduro 500 köbcentis motor, még hátsó teleszkópos, nem központi rugós, szóval nagyon retro, tetszik, és 40ezret kérnek érte. Persze kicsit szakadt, de megvannak a forrásaim alkatrész ügyben. az ára is mutatja, hogy nem tisztázott, honnan hova került, amilyen idős akár többször is ellophatták :) csak reménykedtem, hogy valahogy megoldható a dolog..
Agent K! részleteznéd kicsit a más országban élő ismerős közbenjárását? nem tudok erről sokat, de meg tudom oldani.
Keresel egy olyan országot, ahol lazábban veszik a forgalomba helyezést, kiviszed oda a motort, ott a helyi ismerősöd forgalomba helyezi a saját nevén, ezután te megveszed tőle szépen, és utána csak behozod az országba mintha mi se történt volna és most érkezne először külföldről papírokkal.
Ez egy koncepció, ami állítólag működik. Nem tudom melyik országokkal, és amennyibe a hercehurca kerül valószínűleg nem éri meg.
De ha tényleg annyira kell és nem sajnálod önteni rá a pénzt, akkor kérdeztesd meg a külföldön élő ismerőseiddel.
Lengyelországgal biztosan nem működik, ott papírok nélkülit csak minősített veteránként lehet (ahogy nálunk is lehetett 2009-ig) forgalombahelyezni, ráadásul ott speciális (sárga alapszínű) rendszámtáblát kapnak az ilyen gépek és tilos őket külföldre eladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!