Eladtam az autómat de szerintem egy nagy hibát követtem el!?
Figyelt kérdés
ma adtam el az autómat de a nagy sietségben elfelejtettem ráírni az adásvételire a dátumot.Lehet belőle valamilyen probléma??Esetleg felkeressem ezért az új tulajdonost?
És ha nem írja rá lehet belőle gondom??
2009. júl. 14. 15:52
11/12 anonim 

válasza:

Ennek van ám egy olyan hátulütője is, hogy nyilvánvaló, hogy a dátumot az után írtad rá a papírra, mivel ő egy olyan példánnyal rendelkezik, amelyiken nincs, illetve lehet akár rajta később egy eltérő dátum. Ne adj isten valami gond van és bizonyítási eljárásra lenne szükség, mindketten lobogtathatjátok a saját papírotokat, amiből nyilvánvaló lesz az utólagos dátumozás. Az meg már csak ügyvéd, rendőr, akárki kérdése, hogy melyikőtökét fogadják el hitelesnek. Még akkor is, ha melletted szól az, hogy bementél hivatalosan is elintézni a papírokat, tehát az átíratás megtörténik, jobb, ha elejét veszed egy esetleges vitának azzal, hogy saját szemeddel is meggyőződsz róla, hogy egyforma dátum szerepel mindkét papíron, mivel a szerződésetek csak így hiteles.
12/12 anonim 

válasza:

Még az óra és percet is érdemes ráírni, nemcsak a dátumot. Természetesen mindezt szignálni is kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!