Van-e hátrányom abból, ha a jogsit a lejárta után megyek hosszabbítani?
Én úgy tudom, hogy nincs semmilyen plusz költség. Már csak azért sem, mert ha nem vezetsz autót, akkor nincs is szükség rá. A személyinél sem büntetnek több illetékkel ha később hosszabbítod meg.
Ha nem vezetsz a jogsid lejárta után a meghosszabbításig, akkor nincs baj. A baj akkor van, ha eközben elkap a rendőr.
OFF. julius végén vettem észre h lejárt a személyim április elején.
Nem kellett többet fizetnem akkor ez hogy van?
Épp azért kellett uj személyi, hogy megkaphassam ELSŐ útlevelem.
És jogsim sincs....
A pontos válasz a vezetői igazolvány esetén talán így lenne: Hátrány nem ér közvetlenül. Van viszont egy "de"!
Amennyiben lejárt, akkor feltételezik a jogkövető magatartást, mely szerint addig nem vezethetsz. Ha nem vezetsz, akkor feltételezhetően gyakorlatod veszíted és egy idő elteltével újra kell vizsgázni. Ez természetesen nem egy-két nap, talán félév körül van.
A személyi igazolványról kevesebbet tudok, mert jövőre jár le. Legutóbb megkérdezték, hogy megfelel-e a régi (MN). Miután bólintottam beragasztották a képet, stb. és már mehettem is. Nem volt sor az egész nem volt 3 perc. Erről ma nem lennék meggyőződve :-) .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!