Mik a teendőim ha eladtam a személygépkocsim?
A napokban eladtam az autót és az lenne a kérdésem, hogy mik a teendőim ezután?
Az adásvételi szerződéssel hova kell mennem a biztosítón kívül?
Adásvételit be kell mutatni az okmányirodában,ott lebélyegzik, és ráírják:"eladás tényét bejelentette".
Biztosítóba elég elfaxolni az adás-vételit,a vissza járó befizetett díjat pár nap múlva visszautalják.
Először is köszönöm a választ!
Az okmányirodában megnézték a papírokat és rábólintottak, hogy rendben van. Az ügyintéző azt mondta, hogy azért ment ilyen könnyedén, mert a vevő már járt bent, így csak jóvá kellett hagyni az átíratást.
Az általad említett bélyegzés hiánya miatt nem vagyok benne teljesen biztos, hogy nincs más teendőm. Valamint a biztosítónál is azt mondták, hogy az okmányirodán belül két helyre is be kell mennem...
Szívesen!
Szerintem ők az önkormányzat adóügyi osztályára gondoltak, a súlyadó(teljesítményadó) végett. Régebben szokás volt"lemondani" a súlyadót, én adtam-vettem már pár autót, de soha nem volt még ebből gondom,viszont-sajnos- a második félévi teljesítményadó is téged terhel,dec.31-ig meg kell majd fizetned.
Értem, akkor rendben vannak a papírok.
Még egyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!