Megoldható így vagy nem?
A helyzet, hogy tavaly 06.07-én vettem egy autót amire aznap megkötöttem a kötelezőt. Idén ugye ezzel a dátummal fogok tudni és akarok is kötelezőt váltani. A jelenlegi ki van fizetve 03.07-ig és utána ugye a +60 nap lejár 05.06-án. A kérdésem az lenne, hogy mivel tudnám egy hónapra mellőzni az autót, ha nem fizetem be az utolsó 3 hónapra (amiből ugye 2-ben még biztosítva van a 3-ban pedig nem használnám) akkor csak annyi, hogy az utolsó hónapban nem használhatom vagy attól ezt a pénzt még utána behajtják rajtam?
Lehet hülye kérdés csak nem értek ezekhez az ügyekhez.
A biztosításhoz nem járnak teljesen ingyenes bónusz hónapok. A biztosító nem a Máltai Szeretetszolgálat, nem lehet puszta emberi jóságból fizetés nélkül igénybe venni a szolgáltatásait.
Május 6-ig van biztosítási fedezet az autón, addig tudod használni az utolsó negyedév befizetése nélkül. Ha nem fizeted be a biztosítás díját, akkor utána nem közlekedhetsz vele, a biztosító meg könnyen lehet, hogy díjnemfizetés miatt megszünteti a szerződést.
Ez nagyon előnyös dolog, mert utána csak náluk kötheted újra a biztosítást, de amíg újra nem kötöd, kapsz a nyakadba egy csinos kis summát fedezetlenségi díjként. Ennek a mértékét itt találod:
Nem az a kimondottan gazdaságos megoldás, főleg úgy, hogy a fedezetlenségi díjat nem május 6-tól számítják majd, hanem március 7-től, hiszen onnantól kezdve nem volt fedezeted.
Igen, hát mondtam én hogy nem értek hozzá, így azért kissé változik a helyzet :)
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!