A kocsit az én nevemre vesszük, én lennék a tulaj, de a párom vezetné, ez gond nélkül megoldható?
Nem bonyolítja a helyzetet? Gondolok itt: kocsival kapcs. ügyek intézése, rendőri igazoltatás, esetleges baleset.
Gondoltunk arra, hogy Ő lenne az üzemben tartó, én a tulaj, de az még macerásabb..
Kedves kérdező!!
Ez nem jelent gondod. nyugodtan lehet minden a te neveden. Csak akkor kel írni kölcsönadásit ha a párod külföldön is használni akarja. És ebben az esetben a kölcsönadásit közjegyzőnél kel hitelesíteni. De belföldön semmi nem kel.
Teljesen mindegy.
Nem számít a biztosítás szempontjából mikor szerezted a jogsid, az se ha nincs.
Én is úgy vettem hogy jogsim se volt. A párom vezette.
Életkor, lakóhely, autó teljesítménye és kora, valamint a biztosítási kárelőzmény dominál a díjszámításnál.
Egyébként nulláról indul egy biztosítás a bonus-malus rendszerben akár a te, akár a párod esetében.
A kifizetésmentes évek föl, míg a kifizetések lefelé tolnak a besorolási fokozaton.
folyt.:
mint nekem. Ezért olvashatod mindenhol, hogy azt szokták "megtenni" egy családban mondjuk üzemben tartónak, aki régóta vezet. A GYIK is tele van ilyen kérdésekkel-válaszokkal.
írjatok egy meghatalmazást, hogy vezethesse a párod. A rendőr kérheti.
Alulírott ..... (továbbiakban meghatalmazó) meghatalmazom ....... (továbbiakban meghatalmazott), hogy az abc-123 forgalmi rendszámú ......... típusú autót bel és külföldön korlátozás nélkül használhatja.
Dátum, aláírás, tanúk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!