Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Autó árírás? Hány napom van rá?

Autó árírás? Hány napom van rá?

Figyelt kérdés
Ha megveszek egy autót anyósomtól,akkor arra mennyi a max idő,hogy átírassam a saját nevemre?(kis pénz még hiányzik az átíráshoz és csak jövő hónap közepén tudnám kifizetni az átíráshoz szükséges dolgokat.Az már nagyon késő????Kérlek segítsetek,hogy is működik ez.
2011. szept. 7. 12:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
sok sikert a kicsihez és kitartást!
2011. szept. 7. 13:19
 12/16 A kérdező kommentje:

Hát sajna az ajándékozót nem is ismerjük csak anyósom :( ő meg azt mondja,hogy nagyon szabálybetartó ilyen esetben és ő bejelentette,hogy már nem nála van az autó.Amúgy íratott is egy papírt,hogy nálunk van nem nála .Hát nem tudom mi lesz de köszi a segítségedet.Pénteken lesz az okmányirodában fogadás bemegyünk.

Köszi a jókívánságot is :)

Szia.

Ha valakinek van közben ötlete még azt szívesen veszem.Bármi érdekelne.

2011. szept. 7. 13:28
 13/16 anonim ***** válasza:

Sajnos ebben az esetben nem tudtok semmit tenni.

De azért van néhány érdekesség.

1. Ha anyósodnak adta a kocsit és csak ugy odaadta akkor honnan tudják az önkormányzatnál hogy anyukádnál vagy nálatok van az autó.

2. Ha mégis írtak pappírt akkor a régi tulajdonos kérvényezte a kényszerátíratást, mert magától az önkormányzat ezt 1-2 éven belül teszi meg, de nem hamarább 1 évnél.

Úgy hogy valami itt sántít nálatok.

De egy a lényeg!!! Az önkormányzat nem vöröskereszt. És szívbaj nélkül bevonja a forgalmit, és nem fogja őket érdekelni hogy a párod dolgozni jár vele. Semmi megoldás nincs. Csak fizetni. És nem keveset.

Tapasztalatból beszélek.

2011. szept. 7. 13:49
 14/16 A kérdező kommentje:

Először is...nem anyukám hanem az anyósom!Másodszor: azt írtam is pont az utolsó hszomban,hogy ő bejelentette állítólag,hogy nem nála van már az autó és azt is leírtam,hogy íratott is egy papírt velünk,hogy nálunk van.Most ebbe nem értem mi sántít neked????Az egyértelmű volt,hogy így az önkormányzat tudott róla..nem ? :))Nekünk meg az is természetes volt,hogy aláírtuk a papírt....mármint a férjem,hogy ő használja az autót ettől és ettől a naptól kezdve.Nem is volt kérdéses nálunk.

De azért mondom a férjemnek,hogy kérdezzen rá anyósomnál,hogy ezen kívül milyen papírt írtak esetleg (bár nem tudok róla h mást írtak volna ...mert nem mondta )

2011. szept. 7. 14:08
 15/16 A kérdező kommentje:
ehet,hogy kérte a kényszerátírást .Arról mi nem tudtunk.Mivel nincs is itthon rá se tudunk kérdezni,hogy mi van...Persze megértem.Miért ne kérte volna isz nem használja nem nála van és ha esetleg büntetés jön rá bármi miatt(gyorshajtás akár meg mi egyéb )ne őt keresgessék és ne neki legyen baja belőle ha egyszer mégis vissza akar jönni Magyarországra.Ebben szerintem igaza van.De ehhez kell valami papír akkor???Anyós csak ezt a papírt íratta velünk alá h mi használjuk.Lehet ő a hunyó ...mert nem szólt másik papírról is.Hát nem tudom .Nah majd kiderül, később beszél vele a férjem.
2011. szept. 7. 14:13
 16/16 A kérdező kommentje:

Jah és az utolsónak: azt is írtam,hogy át akarjuk íratni és nem akarunk kibújni a fizetés alól csak még hiányzik a teljes összeghez némi pénz!Eddig is félretettünk rá 2 hónapja de nem tudunk rögtön 20-30 ezret rá eltenni.És most is még ami hiányzik azt a köv.hó.fizukor tudjuk elvenni és beletenni...akkor lesz meg egybe rá a pénz.

Tehát ha arra gondoltál h el akarjuk simlizni....hát nem!!! :-)

2011. szept. 7. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!