Örököltem egy kocsit. Ilyenkor is pénzbe kerül az átíratás? Kb. mennyibe?
Nincs az, hogyha egyenesági leszármazott vagy, akkor mentesülsz?
Szerintem hívd fel az Ocsmányirodát.
Az örökösödési illetéket a NAV-nak kell megfizetned az össz
örökség után( mármint, amit TE örökölsz)
Átírási illetéket NEM kell fizetned és NEM kell eredetvizsga sem. Csak a forgalmi engedély és törzskönyv illetékét kell kifizetned, ami 12000 Ft.
Köszi mindenkinek.
Mivel egyenesági rokontól örököltem valóban csak a törzskönyv és a forgalmi kerül pénzbe.
Az örökösödési adót már eltörölték. Tudtommal ez volt a Fidesz kormány egyik első lépése.
"Mivel egyenesági rokontól örököltem valóban csak a törzskönyv és a forgalmi kerül pénzbe.
Az örökösödési adót már eltörölték. Tudtommal ez volt a Fidesz kormány egyik első lépése."
Majdnem! Nem törölték el az örökösödési illetéket, hanem egyeneságon való öröklés esetén 20 millió felett kell csak megfizetni. Nem a FIDESZ intézte így, hanem az 1.Gyurcsány-kormány idején, az MDF és Dávid Ibolyka programját elfogadva döntött így a parlament... (Én éppen akkoriban örököltem, onnan tudom.)De gondolom, ritka az olyan használt autó, amelyik egy húszast érne. De nem kizárt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!