Autó Átiratás Csalás. Mit tehetek?
Valahogy csak meg lehet találni?Ha adásvételid van azon van cim is !Minél hamarabb lépj mert annál kevésbé van esély hogy visszaélnek vele!
Miért is nem jelentetted be mindjárt mikor eladtad?Gondolom leckének jó volt ez a szivatás?
Nem bántani akarlak ,csak nekem is volt már egykét szivatós helyzetem és már k---a óvatos lettem!!
keress meg az okmányirodában valami főnök szerűt!
ez nonszensz.
másold le nekik színesben 4 példányban és kapj*k be a ..
Több probléma van:
Ha eladod az autót adott évben, attól függetlenül arra az évre Te fizeted az adót (ha nem történik meg a lejelentés, akkor jövő évben is és azután is..).
A kötelezettség az eladás évében dec. 31-ig tart, ha az eladás le lett jelentve.
Neked az eladást követő 5 munkanapon belül be kellett volna menned lejelenteni. Ekkor talán még elérted volna a vevőt is, hogy nem okés a szerződés (a formai követelményeknek mondjuk utána kellett volna nézni adás-vétel előtt!).
Nem vagyok jogász, de ha a szerződés nem felelt meg a formai követelményeknek, akkor az adás-vétel nem jöhetett létre, tehát a szerződés semmis. Talán ezzel tudsz kezdeni valamit.
már mértne kérhetné vissza? sőt ha nem iratja át az autót és mégis kifizette akkor mind a ketten közokirathamisítást követtek el. én egyszer már megszívtam ezzel, nem ítéltek el, de az autó többszöröse lett befizetve büntetésként.
Az autó egyértelműen a tiéd addig amíg ő nem megy be átiratni. Egyet tehetsz: leadod a kocsi rendszámát (idézőjelesen persze).
jah azt még elfelejtettem mondani, hogy az autó csak úgy a tiéd már, hogy az okmányirodában hozzád van bejegyezve. Amugy a jogos tulajdonosa már ő. Ehhez elég szóban megegyeznetek akár, és persze neki kikell fizetnie az összeget.
Nem tudom ilyen hülyeséget honnan szedsz hogy nem kell visszafizetned. Ha ebből rendőrségi ügy lesz, mert sumákoltok akkor elég rendesen perkálhattok majd a végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!