A tavalyi biztosítómtól kaptam egy levelet, mely szerint díj-nemfizetés miatt megszünt a biztosításom. Újra kellene kötnöm náluk. A tényállásra jól figyeljetek! Mit kellene tennem?
Figyelt kérdés
Tavaly a TIR-nél volt a kötelező gjmű biztosításom, de mivel találtam egy jóval kedvezőbb díjú biztosítót, átkötöttem egy másikhoz novemberben. Fogalmam sem volt arról, hogy - állítólag - nem fizettem be a TIR-nél az utolsó negyedévet. Ez csak úgy fodulhatott elő, hogy nem küldtek csekket... Március 31-én /6 hónap eltelte után!/ arról értesítettek, hogy díj-nemfizetés miatt megszünt náluk a biztosításom és hivakoztak egy kormányrendeletre, ami alapján ha díj-nemfizetés miatt szűnik meg a biztosítás, köteles vagyuk náluk megkötni az újabbat. Igen ám, de én novemberben megkötöttem az új biztosítást egy másik cégnél és már két negyedévet, vagyis június 30-ig be is fizettem a díjakat. Az új biztosítóm a kártörténeti igazolást is meg kellett, hogy kérje az előzőtől, de akkor sem jelezték, hogy az utolsó negyedévet nem fizettem be. Most mit csináljak? Gyors és szakszerű válaszokat várok, mert itt ázom a slamasztikában...2009. ápr. 2. 10:17
1/4 anonim válasza:
Amikor megkötötted az új biztosításodat a mostaninál, felmondtad a TIR-nél?
2/4 anonim válasza:
Teljesen egyértelmű a helyzet.
Ha felmondtad a kötelezőt hivatalosan, akkor mindegy, hogy az utolsó csekket kifizetted e vagy sem, azt ugyan követelhetik, viszont nem dijnemfizetés miatt szűnt meg a biztosításod.
Ha viszont nem küldtél ajánlva , vagy személyesen felmondónyilatkozatot , akkor valóban ott kell náluk ujrakötnöd, mert felmondás nélkül nem lehet más biztosítónál érvényes új szerződést kötni.
3/4 A kérdező kommentje:
Mivel a biztosítást online kötöttem, az új biztosítómat bíztam meg /automatikusan/ az előző felmondásával és a kártörténeti igazolás tőlük történő megkérésével. Tehát tudniuk kellett arról, hogy én leváltottam őket. De csak 6 hónap után írtak és reklamálnak. Minden évben online váltok egy kedvezőbb díjúra, de ilyesmi még nem fordult elő. A mostani levelük "simán" érkezett, vagyis nem ajánlva. Jó lenne, ha netán biztosítási szakember is adna tanácsot. Köszönöm Mindenkinek!
2009. ápr. 2. 13:13
4/4 A kérdező kommentje:
Nos! Új fejlemény! megtaláltam a tavalyi biztosítómnak /TIR/ feladott utolsó negyedéves csekk feladóvevényét is. Így aztán végképp nem értem, miért követelőznek és írják azt, hogy díj nem-fizetés miatt szünt meg náluk a biztosításom. Sejtettem én, hogy egy precíz, pontos nő vagyok...
2009. ápr. 3. 15:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!