Nemfizetés miatt megszűnt a kötelezőm, most el szeretném adni az autót. Kössek rá új biztosítást vagy elég, ha az új tulaj megköti?
Üdv!
Szerintem meg nem kell rá új biztosítás.
Ha megszüntették a biztosításodat és erről papír is jött, akkor Te biztosítatlan személy vagy. A járművet eladhatod, de erre fel kell hívnod a vevő figyelmét.
Azért, hogy ne érje őt meglepetés.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv!
Ha valaki nincs képbe a biztosítási ügyekkel ne nyilatkozzon.
A vevőnek így is úgy is kell kötelezőt kötnie mert addig nem írják át az autót.
A másik dolog hg hiába mondják azt hg semmi dolgod a te részeddel, mert hát sajna van.
Fedezetlenségi díjnak hívják. Ez a szabály nem rég keletkezett, így ha nincs az járművön kötelező akkor a MABISZ által meghatározott fedezetlenségi díjat köteles vagy megfizetni.
Itt megtudod nézni hg mennyit:
12:23 vok..
Azért kérdeztem, mert az természetes, hogy a vevőnek az átíráshoz kötelezőt kell kötnie, de még forgalomba is kell helyeztetnie!;)
Mostmár hiába vonatod ki a forgalomból, a fedezetlenségi díjat nem tudod megúszni.
11:19-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!