A súlyadót lakcímre vagy a forgalmiba bejegyzett címre küldik hivatalosan? Melyiket kell befizetni?
A helyzet az,hogy elköltöztem,mióta az autót vettem.2x költöztem azóta.Az előző lakcímemre nem küldtek súlyadót,csak arra a címre,ami a forgalmiban szerepel(apukámhoz)
Na,most meg kaptam a "legújabb" lakcímemre(amit be is fizettem már) és kaptam arra címre is(apukámhoz) ami a forgalmiban van.Ilyenkor mi van??Ráadásul ugyanannyi a súlyadó,mint volt(városból tanyára költöztem)
Tudom,át kellene íratni a forgalmiban a változást,de nincs rá keret.Mert a Páromét is át kellene.De sajna az 2x 6 ezer ugye(mindig közbe jön valami,pedig már fél éve költöztünk...de mindig tönkre ment valami,amire költeni kellett nem keveset)
Köszi a segítséget.
Nem 2x12e? (forgalmi+törzskönyv)
A súlyadó (lóerő) az 'állandó', akárhol van az autó. Ennek mértéke az autó évjáratától és teljesítményétől függ, földrajzi elhelyezkedésétől semmiképp sem (ez biztosításnál mérvadó).
igen,csak a forgalmit kellene cserélni nekem is és a páromnak is.
A mértéke ugyanannyi tényleg,ez igaz.De csak nem kell mind a két helyre befizetni? A kérdésem továbbra is aktuális,hogy a lakcímre ki van fizetve,viszont küldték a forgalmiba bejegyzett címre is.Ilyenkor mit kell csinálni?
Azért tettem fel a kérdést,mert bíztam benne,hogy más is van ilyen "szegény ördög" költözés után,akinek nem az volt az első dolga,miután költözött,hogy a forgalmi cseréjét fizesse egyéb gondjai mellett és mondjuk két helyre kapta a súlyadót.Valaki esetleg?
Köszi még egyszer
Akkor majd futunk még egy kört,ha Szegeden járunk(bár az félévente van kb) mert ott volt a régi lakcíme Páromnak.
A szüleihez küldték,tehát meg kaptuk úgymond,de már befizettük a másikat,amit a lakcímünkre kaptunk.
Érdekes,az adóval megtalálnak,ha bejelented nekik a változást,ha nem.
Különben már ahogy a házat megvettem,másnap mentünk is a bejelentkezést intézni.Aztán meg a bankokban,munkahelyeken,telefon,-internet,-tv szolgáltatónál,démásznál,dégáznál,nyugdíj biztosítónál stb is be jelentettük a változást.De mindegy úgy is "ráérünk" megkeresni az illetékeseket.
köszi,mostmár felhomályosultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!