17-18 évesek: Miből tartjátok fenn az autótokat? Illetve honnan volt pénzetek venni egyet? Kb mennyibe kerül ez nektek havonta?
hát csak hóba csináltam kézifel 180 fokot, meg 90 ki a hátulját aztán vissza apu nemtudja meg ne aggódj és vigyázok az autóra mert csak olyan helyen csinálom ahol nem töröm össze teszem fel 1 üres parkolóba..
az adakozásról meg ugyanúgy gondolkodunk.
Ismerek egy 20 éves lányt, amikor leérettségizett kapott egy saját lakást (nem egy kis garzont: 2 hálószobás lakás, nappali, konyha-étkező, fürdőszoba), ráadásul Budapest egyik előkelő környékén...Ott él a lány, már két éve, még nem dolgozik, egyetemre jár,a szülei fizetik a rezsijét. Plusz adnak neki bőven zsebpénzt,illetve ha el akar menni a lány utazni nyaranta vagy télen sielni, akkor azt is fizetik neki. Emellé utál takaritani, úgyhogy a takaritónőjét is fizetik. A lakása mellé kapott egy új autót is, pont olyat, amilyet választott. Az autó költségeit is mind a szülők állják.
Én összességében azt mondom, amelyik szülő megteheti, az a gyerek nagyon szerencsés. És szerintem legszivesebben mindegyik szülő megadná ezeket a gyerekének, csak nem telik erre egy átlagos családnak. Én egyetértek azzal a válaszolóval, hogy nevelés kérdése az egész,hogy a későbbiekben a fiatal mennyire lesz önálló,illetve mennyire tanulja meg értékelni a dolgokat. Én azért azt mondom ezt a lányt, erősen elkapatták. Soha nem dolgozott még életében, mindig csak tartani kellett a markát, és annyi pénzt kapott zsebpénznek , amennyit más fiatal egy év alatt se kapna. Ha régen vásárolni mentünk, ő nem is volt hajlandó 20.000 forint alatt egy egyszerű pólót megvenni, mondván, hogy az biztos selejtes és azért gyanúsan olcsó. Nem az anyagi jóléttel van a gond, hanem azzal,hogy a lánynak fogalma sincs milyen a való élet,még soha életben nem kellett kuporgatnia, spórolnia valamire, vagy esetleg megdolgozni érte. Ráadásul az emlitett lány teljesen életképtelen, de nagy eséllyel későbbiekben is az lesz, mert az egyetemen is olyan szakon tanul, amivel legfeljebb a mekibe mehet el. Mondjuk az ő esetében ott vannak a szülei akik eltartják őt, tehát sose kell majd a mekibe mennie hamburgert sütni. Viszont mindig arra gondolok, mi történne a kényelmes kis világával, ha mondjuk a szülei vállalkozása csődbe menne. Nem hinném, hogy tudna gondoskodni magáról.
Kicsit eltértem a tárgytól, de azért a kérdésre is válaszoltam:) Én amúgy most tettem le a jogsit, de egy ideig még nem veszek magamnak autót.Használtan tudnék venni egy nagyon olcsót, de akkor se tudnám fenttartani. Akkor már inkább kivárom, hogy teljes munkaidőben dolgozzak, és majd akkor veszek egyet. Addig tökéletes a tömegközlekedés, illetve a lábbusz!
20N
Én is szüleimtől kaptam 18.-dik születésnapomra egy autót(több mint 20 éves, de hát autó!!!), a fenntartását, az üzemanyagot én fizetem a fizetésemből, illetve szülinapi- karácsonyi pénzekből, mivel egyébként zsebpénzt nem kapok kb 1-2 ezer forintot egy héten, de autót kaptam, szóval elnézem:D(Valakinek 1-2 ezer sem jut). A jogsit én fizettem, a pénzem majdnem egésze elmegy az autózásra, de mivel én hihetetlenül szeretek autózni, ezért ezt is betudom egyfajta hobbinak.
A kérdésedre válaszolva azt tudom mondani, hogyha annyira nem létszükséglet a vezetés számodra, inkább hanyagold, mert hihetetlenül költséges már maga a benzin is, de még hogy az autót fenntartsd, fizesd rá a dolgokat, és úgy karban is tartsd, hogy ne essen szét alattad, ne rohadjon szét alattad, ezek rengeteg lemondással járnak. Ilyen korban szerintem az autózás egy öngyilkos szenvedély inkább, mint ésszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!