Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » 17-18 évesek: Miből tartjátok...

17-18 évesek: Miből tartjátok fenn az autótokat? Illetve honnan volt pénzetek venni egyet? Kb mennyibe kerül ez nektek havonta?

Figyelt kérdés
2011. febr. 7. 22:37
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Nincs autóm, anyám "néha" kölcsön adja. Az a néha hetente 1x-2x ha elakarok ugrani valamit venni, de amúgy buszozok.
2011. febr. 7. 22:49
 2/18 anonim ***** válasza:
84%
Nekem nincs, de akinek van, az nyilván apuci pénzéből :D
2011. febr. 7. 22:58
 3/18 anonim ***** válasza:
52%

párom 17 évesen megkapta a szüli régi kocsiját,végzős gimis volt,kb 1 évig a szülők fizették,nyáron amit dolgozott az kitartott télig,onnantól pedig egyetemi ösztöndijának minden forintját erre költötte

nem értem miért baj,ha a szülő megteheti akkor megvesz dolgokat a gyerekének...nem lett se nagyképű de lébecolós...azóta 2.diplomáját csinálja,vett másik kocsit,jól keres...

én örülhettem ha megkaptam anyámék kocsiját,de ne is tartottam rá igényt,nem érzem szükségét,eltömegközlekedek bárhova,olcsóbb

2011. febr. 7. 23:08
 4/18 anonim ***** válasza:
62%
akik ilyen idősen autóval furikáznak vagy az apucié vagy az anyucié vagy pedig ők vették a gyerkőcnek.
2011. febr. 7. 23:17
 5/18 anonim ***** válasza:
64%
És azzal mi a baj, ha egy szülő megteheti hogy támogassa a gyerekeit? Tőlem mindkét fiam fog kapni ha 18 évesek lesznek egy-egy vadiúj autót, lakást meg amire szükségük lesz. Ha normális nevelést kaptak nem lesz velük semmi gond. Legtöbbször az a baj hogy csak a pénz volt jelen egy gyerek életében, nevelés meg sehol. Na ekkor nem tud értékelni majd semmit ha felnő. Attól hogy egy szülő elindítja a gyerekét az életben, neki is meg kell állnia a helyét. Elnézést hogy egy apa írt ide.
2011. febr. 7. 23:36
 6/18 anonim ***** válasza:
50%
Én a régi családi autót kaptam meg a gimnáziumi ballagásomra a szülőktől. Ők fizették az összes költségét eleinte, kivéve a benzint (havi 5-10 ezer forint volt), majd fokozatosan átvállaltam ezeket. Végül kaptam tőlük még egy újabb autót, mert a régi fölöslegesen nagy volt, így azt eladtam. Ezt már szinte kizárólag én tartom fenn, havonta átlagosan 20-30 ezer körül jön ki a fenntartási költsége számomra. Eleinte zsebpénzből és ösztöndíjból gazdálkodtam ki a pénzeket, de mostmár van saját fizetésem, és ösztöndíjam is.
2011. febr. 7. 23:42
 7/18 anonim ***** válasza:
36%
februárba töltöttem a 17-et és novemberre meglett a jogsim énis szeretnék saját autót mert szeretek vezetni meg driftelgetni apu kocsijával nekem van zsebpénzem amit kiskorom óta gyűjtük de az arra lenne elég, hogy megvegyek egy autót a fenntartására meg nem.. új autót nem kapok azt mondták, így megkell várnom míg dolgozok (N)...
2011. febr. 7. 23:50
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
23:36 ismerek hasonló szülőt,mint amilyen te vagy,ugyanúgy meg akarja ezt venni a 2gyereknek nemsokára...Na de a gyerekek...katasztrófák.Semmit nem tudnak csinálni önállóan,állandóan megkaptak mindent.Úgyhogy az apa azt hiszi,hogy ezzel lerendez mindent,de ez nem így lesz,mert egész életében gondoskodhat róluk,mert hogy a saját lábukon nem fognak tudni megállni,az tuti.
2011. febr. 7. 23:56
 9/18 anonim ***** válasza:
74%

Nem baj, ha vadiúj autót és lakást kapnak 18 évesen! Legalábbis ha neked nem baj akkor OK! De nem hinném, hogy ez lenne az "elindítás az életbe"

Én amint saját keresetem lesz, azon leszek minden erőmmel, hogy megteremtsem saját magamnak a dolgokat, mert hidd el sokkal jobban fogom majd értékelni. A szüleim pedig tartsák meg a pénzt, mert sosem tudhatják mi lesz öregkorukra, vagy netalán jöhet egy komoly betegség, ami még egy jómódú család anyagi helyzetét is igencsak meg tudja tépázni!

Szerintem ciki, ha felnőttként apuci vesz meg minden luxuscikket! De hajrá, ha szerinted ez így a helyes! :)

2011. febr. 7. 23:57
 10/18 anonim ***** válasza:
16%

Ha sok pénzem lenne, én nem adakoznék. Mindenkinek adott a lehetőség, hogy tanuljon, sikeres ember legyen. Engem sem támogatott soha senki. Valószínűleg nem is fog, de nem is várom el. A legtöbb egyetemi csoporttársam havonta 3-4× annyi pénzből él, mint én, mégsem kapok tőlük semmit, és nem is várom el. Mindenki ossza be, amije van.

Az egyik hozzászólónak meg üzenem, hogy ne driftelgessen 17 évesen apuci kocsijával, mert biztos, hogy nem érzi a kocsit annyira, amennyire kell. Másrészt kételkednék a driftről alkotott fogalmának helyességében.

2011. febr. 8. 00:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!