Az normális, hogy 2 évente lépek Bonus-Malus szintet, baleset okozás nélkül?
2022 áprilisában vettem meg az első autómat. Jogsim már 2016 nyara óta volt. 2023-ban mikor megkaptam a biztosítás évfordulós csekkét, akkor azon A00 szerepelt, mint legelőször. 2024-ben lett B01, és most 2025-ben még mindig B01. Miért? Nem évente kellene léptetniük, ha nem volt baleset okozás?
A biztosító a K&H egyébként, nem tudom számít-e.

"Kétévente ugrik előre egy szintet"
Ez tévedés, mert évente ugrik egy bónusz fokozatot. K&H-nál vagyok, és a motoromat 2022 decemberében vettem, és már B2-ben vagyok ;), csak ugye az eltelt időszakot veszik figyelembe.

A vezetői engedélynek nincs köze a bonus-malus besoroláshoz; hogy van-e, és ha van, mikori, azt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjának meghatározásánál veszik figyelembe.
Nem naptári, hanem biztosítási évenként történik egy bonus-malus osztállyal feljebb sorolás.
2022. áprilisában, új belépőként A00 osztályba lettél sorolva.
Ha a 2022. áprilisi kezdőnaptól a 2023. áprilisi évfordulóig, az érintett gépjármű vonatkozásában nem keletkezett kártérítési kötelezettséged, és legalább 270 napon át fizetted a kötelező gépjármű-felelősség biztosítás díjat, akkor a 2023. áprilisi évfordulótól B01 osztályba kellett kerülnöd.
Ha a 2023. áprilisi évfordulótól a 2024. áprilisi évfordulóig, az érintett gépjármű vonatkozásában nem keletkezett kártérítési kötelezettséged, és legalább 270 napon át fizetted a kötelező gépjármű-felelősség biztosítás díjat, akkor a 2024. áprilisi évfordulótól B02 osztályba kellett kerülnöd.
Ha a 2024. áprilisi évfordulótól a 2025. áprilisi évfordulóig, az érintett gépjármű vonatkozásában nem keletkezik kártérítési kötelezettséged, és legalább 270 napon át fizeted a kötelező gépjármű-felelősség biztosítás díjat, akkor a 2025. áprilisi évfordulótól B03 osztályba kell kerülnöd.

2019-ben vettem meg az első autómat. Februárban volt 6 éve.
Én B6-ban vagyok most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!