Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » 7 év vezetés után parkolóba...

7 év vezetés után parkolóba koccanást okoztam. B5 besorolásom van. Egy apró horpadást keletkezett egy huszonmillíós, pár hónapos céges autóba (Toyota Hilux) Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Van valami teendőm? Kárbejelentő papírt megcsináltuk. Elismertem a bafaxságom benne.

Nekem be kell menni a biztosítóhoz? Mekkora emelés várható éves biztosítási díjban? K&H nál van kezdetek óta. Érdemes lehet majd váltani?

Befolyásolja az okozott kár mértéke az emelés nagyságát?

jan. 23. 18:23
 1/7 anonim ***** válasza:
7%
Céges autón van casco, az önrészt fogják kifizettetni veled, szólj a cégnek hogy mi történt, intézik, neked csak majd fizetned kell az önrészt, ennyi.
jan. 23. 18:32
 2/7 A kérdező kommentje:
Bocs nem egyértelműen fogalmaztam, a vétlen autó céges, nem az enyém.
jan. 23. 18:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A vétlen félnek kell bejelentenie, neked nem muszáj. Fogsz majd kapni egy levelet, amiben megírják, hogy mennyit fizettek ki neki. Két lehetőséged lesz:

-kifizeted ezt a biztosítónak, ekkor nem romlik a bónuszod

- nem fizeted ki, ekkor kettőt ugrik vissza.

Kalkuláld netrisken vagy valahol, hogy mennyi lenne a biztosításod B3-ban, 1 károkozással. Károkozás mértéke nem befolyásolja a díjat, csak azok száma.

Ha fogod tudni, hogy mennyit kéne fizetned, hogy ne soroljanak vissza, és mennyi lenne a díjad visszasorolva, el tudod majd dönteni, hogy hogy jössz ki jobban. Persze azt vedd figyelembe, hogy amit most kalkulálsz, az lehet nem pont annyi lesz évfordulókor.

jan. 23. 19:05
 4/7 anonim ***** válasza:
47%
#2 Bocs, ezt jól benéztem. Neked nem kell semmit csinálni, ő jelenti be a te biztositódnak a kárt, meg fogják írni, hogy mennyit fizettek ki és majd eldöntöd, hogy melyik éri meg jobban, kifizetni az összeget a biztosítónak, vagy visszaesni 2-t bonus malusban. Szeret ilyenkor vastagon fogni a ceruza a szervizben, főleg új autónál úgyhogy valószínűleg a visszaesés lesz jobb választás. Évi 40 ezerrel lesz több kb. De ez csak tipp. Biztosra úgy tudsz menni, ha csinálsz egy kalkulációt netrisken.
jan. 23. 19:31
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi hát kíváncsi leszek most azért van para. Még 10 hónapig érvényes a kötelezőm.

Biztos hogy a visszaesés lesz a kibírhatóbb választás. Még egy apró horpadás javítása is akár milliós tétel egy ilyen új autón hivatalos úton... Az más dolog hogy fű alatt egy százasbol megvan javítva, számla stb nélkül.

Legutóbb 40e volt az éves kötelezőm. Ha "csak" 80 ra ugrik még kibírom. Iszonyú bosszantó szituáció, de hát senki sem tökéletes sofőr....

jan. 23. 19:46
 6/7 anonim ***** válasza:
71%
A díjemelés úgyis csak évfordulótól lesz, érdemes körbenézni, mert a saját biztosító szeret a -2 bonuson felül is büntit adni.
jan. 23. 22:36
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A jelenlegi biztositonal semmikepp se maradj, nagyot fognak emelni.

Abba a hibaba se ess, hogy a biztositas dija mellett meg a kart is zsebbol fizesd - el fogjak venni a balesetmentessegi bonuszod, ez mindenkepp emelest jelent.

Szerintem a valtassal fogsz jobban jarni!

jan. 23. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!