Mi a menete a használt autóvásárlásnak Ausztriában? Kb mennyibe kerülnek havi szinten a biztosítások?
Sajnos semmit nem tudok Ausztriáról illetve, hogy ott hogyan működik ez.
A párom ott él papír szerint (ott van lakcíme) így neki kellene egy osztrák rendszámú autó. De ő sajnos nem igazán tud németül, így javarészt nekem kell majd segítenem ebben neki.
Ami engem illet Svájcban élek egy ideje, így azt tudom itt hogyan működik ez. A rendszámtáblák személyekhez tartoznak, nem autókhoz (mint pl Magyarországon). Tehát más autók használatánák át kell rakni a rendszámtáblát is.
Egy rendszámtábla éves bérlése kb 200 frank. A legolcsóbb biztosítások évi 700-800 frank körül vannak. Vagyis mindennel együtt kb évi 1000 frankba kerül egy autó.
Most ilyen peugeot 207, suzuki swift, opel corsa, toyota yaris, seat ibiza stb jellegű autókra gondolok.
Hogyan megy ennek a menete Ausztriában? Milyen kötelező kiadások vannak egy autóra és kb milyen árakban érdemes számolni?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!