Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Jogsi megújítása egy évvel a...

Jogsi megújítása egy évvel a lejárat után lehetséges?

Figyelt kérdés
Kb egy éve lejárt a jogsim, es sajnos nem voltam olyan helyzetben, hogy megújíttassam, mert nagyon sokat utaztam munka miatt és nem használtam az autót. Most jöttem haza és végre el tudnám intézni. A kérdés, hogy lehetséges-e, vagy van esetleg valamiféle lejárat, amelyet követően már nem lehet újítani a jogsit, csak ha befizetek X összeget és leteszem újra a vizsgát? Illetve mire van szükség, csak bemegyek a háziorvoshoz és kérek egy alkalmassági papírt, amit aztán beviszek a kormányablakba és kész?

tegnapelőtt 09:24
 1/5 anonim ***** válasza:
85%

Szia. Nem a jogsidat újíttatod, hiszen nem azt kell, hanem a hozzátartozó érvényes orvosi alkalmasságit. A jogsit egyszer csinálod meg, és azt többet nem kell újítani. :) Csak gondoltam leírom, a fogalmak tisztázása végett.

Csak simán bemész az háziorvoshoz, és elintézed. Pár ezer Ft hatósági díjat ki kell fizetni nála, és annyi.

" Illetve mire van szükség, csak bemegyek a háziorvoshoz és kérek egy alkalmassági papírt, amit aztán beviszek a kormányablakba és kész? "

Így így pontosan, ahogy mondod. :) Ennyi az egész.

tegnapelőtt 10:14
 2/5 anonim ***** válasza:
91%
Igen, ennyi. Elmész a körzetibe, 7200 forint, aztán elmész a kormányablakba, 4000 forint. Ha 20 éve lejárt az alkalmasságid, akkor is.
tegnapelőtt 12:06
 3/5 anonim ***** válasza:
#1 De, a jogsiját újítja. Azaz az igazolványt. Abból új lesz neki!
tegnapelőtt 19:25
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi, megnyugodtam :) akkor lesz új jogsi (kártya) kiállítva, de csak az orvosi alkalmassági papírt kell bevinnem hozzá és fizetni, és kész.
tegnap 11:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Így van. :)
tegnap 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!