Forgalmi megújítása műszaki adatlap nélkül lehetséges?
2020 tavaszán vizsgáztattam a kocsimat, akkor a járvány miatt nehézkes volt az okmányirodába az időpontfoglalás, hogy a forgalmit megújítsam. Volt valami türelmi idő is. Aztán nem is foglalkoztam vele, a már lejárt forgalmi engedélyem időközben elveszett, a műszaki adatlap elveszett. DE húsvétkor közúti ellenőrzésbe futottam, gondoltam, hogy gond lesz, mert éppen nem volt nálam a (nem érvényes és nem is létező) forgalmi, de a rendőrök -gondolom, hogy az ilyenkor szokásos- betelefonálás után kiállítottak egy 5000Ft-os csekket és azt mondták, hogy a forgalmit magamnál kell tartani akkor is, ha csak a következő utcasarokig megyek is.
Ebből arra következtettem, hogy a nyilvántartásban a műszaki vizsga érvényesnek van bejegyezve, illetve hogy a forgalmi engedélyem érvényes, csak nincs meg(?)
Kérdésem: ha bemegyek az okmányirodába, akkor minden egyéb bizonyító okirat nélkül kiállítanak nekem egy érvényes forgalmi engedélyt? (Gondolom, hogy párezer forint illetéket kell fizetnem, de az már kevésbé problémás, mint újra vizsgáztatni a kocsit)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!