Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ez természeti kárnak számít,...

Ez természeti kárnak számít, vagy a szomszéd a felelős?

Figyelt kérdés
Közvetlenül a házam mellett van egy kis teraszos kávézó, és tegnapi viharban nekifújt egy müanyag széket az autómnak. A sárvédőnek csapódott, és kicsit behorpadt, de festék nem sérült. Ennek ellenére gittelni és festeni mindenképp kell az elemet, és a szomszéd nem hajdlandó elismerni, hogy ő a felelős. A kár nem túl jelentős, tekintve, hogy egy 16éves 5ös golfról van szó, de akkor is nehezemre esik lenyelni a kárt.

2024. jún. 14. 08:44
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Az autó az utcán parkolt a házam előtt (szabályosan), nem az udvaromon.
2024. jún. 14. 08:46
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a szomszéd felelős, hogy megfelelően rögzítse a tulajdonát.

Bizonyítani viszont nehéz lesz, ha nem ismeri el.

2024. jún. 14. 08:58
 3/18 anonim ***** válasza:
36%

Ez sajnos benne van a pakliban, autó=kopóeszköz.

Nekem egy fa dőlt az autómra a kertünkben, 100 ezer ft-os fastra, még karc se lett rajta.

De qrva élet, ha egy másfél millás verda, lett volna benne 1.499999 ft-os kár.

2024. jún. 14. 09:05
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Van felelős, mert rögzíteni kell a vackaid, pont ilyen esetekre.

Nem kéne annyiban hagyni, de minimum fotózni kellett volna azonnal mindent ötször, hogy legalább a székét ne tagadja le.

2024. jún. 14. 09:14
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

"A kár nem túl jelentős, tekintve, hogy egy 16éves 5ös golfról van szó,"

Egy normális fényezö azt is 40-50 ezerért csinálja.

Egyébként meg elvileg az ilyen károkra vannak a biztosítások.

Nálunk a ház biztosítása egyszer kifizette a szomszéd hárát is, amit a mi kutyán okozott. Kiszökött, és elütötte, a kutya sántított, az autón meg 120 ezres kár lett (ez is kis horpadás, kis repedés, egy ködlámpa, és nem mai árakkal).

2024. jún. 14. 09:17
 6/18 A kérdező kommentje:
Azt elismeri, hogy az ő széke csapódott az autónak, csak fizetni nem akar. Azt mondja, hogy nem tehet róla, és ez természeti kár.
2024. jún. 14. 09:17
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

@5

Erre én is gondoltam, hogy állja a biztosítója, csak ilyen esetben nem biztos (szél+gondatlanság).

2024. jún. 14. 09:20
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Egy jogász biztos meg tudná mondani.

Csak azt tudom válaszolni, hogy szerintem mi lehet. Szerintem ez egy vis maior eset, nincs vétkes.

2024. jún. 14. 09:23
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha ezt elismeri, az már fél siker. Kérdezd meg, van-e az ingatlannak biztosítása.

Gondolom ö nem jogász. A biztosítónak viszont vannak, és ök el tudják dönteni, hogy ezalól ki tudnak-e bújni természeti kár címszóval, vagy nem.

Egyébként ez olyan jellemzö Kelet-Európában, a saját szüleim is puffogtak, hogy ök aztán nem fizetnek, aztán amikor mondtam, hogy a biztosító kifiezti, akkor hümmögve aláírták a papírt.

10/18 anonim ***** válasza:
100%

@6

Állíts elé egy oszlopot, és mondd neki hogy majd a természet eldönti merre dől.

Ez elsősorban gondatlanság.

1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!