Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Reális 2 ajtócsere 1millió...

Titi79 kérdése:

Reális 2 ajtócsere 1millió 810 ezer ftért ?

Figyelt kérdés

Kb 2 -3 méter tolatás követően a szemközti szomszéd Toyota Corolla (2019 évj) autójának neki tolattam a baloldalának. Meghúztam a balelső és balhátsó ajtót.adtam neki betétlapot. 2 es félhónap elteltével megkaptam a biztósítotól,hogy kifizettek 1 millió 810 ezer ftot az okozott kárért !!! Szerintem biztósitási csalás áldozata lettem ,mert fel hívtam a Toyota márkaszervízt és ők az ajtók cseréire , színre fújásra és szerelesre áfásan 880 ezer ftot mondtak.

Voltam a rendőrségen ,de még nem tudtak mit tenni,mondták kérjem le a kárszakértő mire fizetett ki közel 2 millió ftot, lekértem várom az emailt. Érdekelne más véleménye is az ügyemmel kapcsolatban. Minden tanácsot meghallgatok. Köszönöm

#Biztosítási csalás ?
2024. ápr. 19. 21:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

10/

Az szinte biztos, hogy nem igaz márkaszervízben, irreálisan alacsony ár. Illetve ahogy írtam attól, hogy szerinted csak egy karcolás volt lehet sérült a küszöb, a B oszlop, lehet (szinte biztos), hogy ilyenkor lecserélik az ajtó pataentjait, esetleg a nyomástól megsérült az üveg vagy az ablak emelő szerkezet, ami cserés...

Amikor egy szervíz árat ad egy "ajtóra" az a nyers préselt lemez ajtó, üresen, alapozva.

De mint már többen írták, elkéred tételesen mire történt kifizetés.

2024. ápr. 20. 06:56
 12/25 A kérdező kommentje:
Mi az hogy nem igaz ????? Hivd fel a Toyotát es kérdezd meg mielőtt hazugsággal vadolsz !!! Ha 2 -3 meter tolatás után egy 5 éves autón ekkora sérülés lesz akkor biztos kartonpapírból volt az ajtója
2024. ápr. 20. 07:32
 13/25 anonim ***** válasza:
81%

Senki nem "vádol" semmivel. Maximum azzal, hogy ugyan olyan minőségben magyaráztál valamit a márkaszervíznek mint itt nekünk és nem akartak veled feleslegesen tovább foglalkozni.

Eleve nem fog adni senki pontos árajánlatot úgy, hogy nem látták a kocsit, hiszen ahogy mondtam nem tudni mi a pontos sérülés. Odadobtak neked egy árat egy nyers ajtóra fényezve, hogy lekoptassanak. Ezért nem reális.

2024. ápr. 20. 07:55
 14/25 anonim ***** válasza:

Tanulság: nem kell neki tolatni más autónak.

Ha merci lett volna akkor lett volna 5 millió is az összeg.

2024. ápr. 20. 08:03
 15/25 anonim ***** válasza:

Mégis milyen tanácsot vársz, de komolyan?

Egyrészt kb 3-an leírták, hogy teljesen reális az összeg.

Másrészt már kész a javítás, biztosító nem bemondasra hanem számlára fizet tehát nyilvánvalóan ennyi volt a vége mindennel együtt.

Ezen kívül mit vársz még? Ha együttérzést meg helyeslest akkor anyukádat javaslom, ő majd megsimogatja a buksidat és igazat ad neked. Ezen kívül ugyanis kb semmit nem tudsz tenni...

2024. ápr. 20. 08:44
 16/25 A kérdező kommentje:

Nem tudok ? Feljelentést teszek és helyszini szemlét kérek független kárszakértővel.

És kérd meg anyukádat ,hogy mondja meg neked ne osztogasd el azt a kevés eszedet mert még neked is kevés az ami van

2024. ápr. 20. 08:48
 17/25 anonim ***** válasza:

Mint mondtam mielőtt érthetetlen módon törölték a választ - feljelentést tenni bűncselekmény alapos gyanújával lehet tenni. Mégis milyen bűncselekményre gyanakszol és szerinted ki követte el?

Helyszíni szemlét mire kérsz - egy megjavított kocsira?

2024. ápr. 20. 09:06
 18/25 A kérdező kommentje:
Pl festék rétegvastagság mérést hogy új az ajtó vagy csak javított, hogy a 2 autó pozicióából adódóan 2-3 méter után az én autóm kb 5km/h órás sebességgel mehet . Az én autómon lévő sérülés mértékéhez képest a másik autón hogy lett akkora kár. Mint irtam panaszt tettem a biztósítónál és el fogják küldeni a részletes kárjelentést e-mailben. Viltam a rendőrségen is azt mondta a nyomozó kérjek márkaszervíztől árajánlatot a két ajtó komplett javítására.
2024. ápr. 20. 09:12
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Mivel volt kötelező felelősségbiztosításod, így neked tökmindegy, hogy a másik fél autójának javítása 40 ezerbe, vagy 2 millióba kerül, te akkor is pár évig pár tízezerrel magasabb díjat fizetsz és kész. Nem kell kifizetned a kárt, azt csak felajánlja a biztosító, mert kisebb összegnél egyszerűbb rendezni, mint emelt gkfb fizetni évekig. Egy 20 ezres károkozásnál például olcsóbb kifizetni a javítást, mint csökkentett bónusz fokozatba kerülni.
2024. ápr. 20. 09:20
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

- Az új ajtót a gyár nem színre fújva küldi, csak alapozva, azt itthon fújják kézzel, úgyhogy csaxolók, hogy 100%, hogy nem gyári értéket fog mérni a rétegvastagság mérő. Maximum ha gittelve van abból lehetne megállapítani, hogy a régit javították. Bonusz, hogyha egy új ajtó lett kiszámlázva akkor a szomszédodat és a biztosítót verte át a szervíz, nem téged és ebből neked semmilyen előnyöd nem fog származni....

- A baléset körülményeit és a sérülést soha senki nem fogja neked vizsgálni, nem is értem honnan jött ez az ötlet. Az autó már javított, a biztosító bekéri és megsemmisíti a cserélt alkatrészeket (pont azért, hogy ne lehessen ilyen trükköket játszani, amiket te vízionálsz). Tehát a sérült alkatrész nincs meg, innentől kezdve nincs mit vizsgálni vagy bizonyítani.

- A te autód sérülései és annak mértéke nem releváns hetekkel vagy hónapokkal a baleset után, soha senki nem fogja azt elfogadni semmilyen bíróságon, hiszen bármit javíthattál vagy cserélhettél rajta azóta. Ezért kell az ilyen felméréseket azonnal lehelyszínelni.

- A rendőrségen mint mondtam nincs mit vitatnod. Ez egy polgári ügy onnantól, hogy te elismerted a felelősséged, a biztosító pedig megjavíttatta a törvényi kötelezettségéhez mérten az autót. Nincs bűncselekmény vagy szabálysértés ami a rendőrségre tartozna. Maximum egy polgári per, ami elég zavaros, hogy kinek is kéne megindítania. Vélhetően a biztosítónak - neki viszont nem érdeke, úgyhogy nem is valószínű, hogy megtenné...

- Jól tetted, hogy panaszt tettél a biztosítónál, ez az egyetlen kicsit is reális esélyed - kb 1%, de inkább annyi sem.

2024. ápr. 20. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!