Mit tudok tenni, ha elidegenítési és terhelési tilalom van az általam vásárolt autón?
Bonyolult a sztori, de megpróbálom elmagyarázni.
A kocsit megvette egy srác, de nem is íratta magára, hanem adta tovább és én vettem meg tőle. Vásárlás előtt lekértem az adatait és azok alapján minden rendben volt. 2 munkanap múlva mentem az okmányirodába átíratni. Mondták, hogy ez a része még rendben is lenne, a probléma az, hogy elidegenítési és terhelési tilalom van az autón, amit még a történet szerinti első tulaj kapott. Ezt jeleztem annak, akitől vettem, lekértük megint az adatokat az ügyfélkapuról és valóban tilalom van az autón. Másnap került rá ahogy megvettem. Az első tulajjal fölvette a srác a kapcsolatot és mondta is, hogy másnap kapott értesítést róla, mint ahogy eladta a kocsit, ezt az ügyiratot el is küldte.
Az első tulaj mondta, hogy vissza tudja vásárolni a kocsit, de csak 3-án fizetéskor, viszont itt már kicsúszik a 15 napból az előző tulaj, ráadásul ő is akkor tudná kifizetni nekem a kocsit, mert ő meg is vette egyből a másik autót.
Részemről az is jó lenne, ha nálam maradna az autó, csak át tudjam íratni. Az első tulaj csak részletre tudná kifizetni a rá szabott bírságot, szóval az még sok idő. Az adásvételin lévő időponttal tudom igazolni, hogy előbb lett megvéve az autó, mint ahogy megkapta az értesítést. Ez alapján lehet töröltetni valami módon?
Az ügyiratszám szerint végrehajtó irodával van dolgunk.
500.000Ft-os autóról van szó.
Elég hosszadalmas volt a dolog, de megoldódott az ügy. Szerencsére törölték a terhelést a kocsiról, el tudtam intézni. Az okmányirodában kiderült, hogy a foglalás már az első adásvételi előtt rá lett rakva a kocsira, szóval semmis lett, de összegyűjtöttem minden példányt, hogy ne lehessen velük visszaélni. Végül azt mondták, írják egy új adásvételit, kihagytuk az előttem lévő vevőt, kötöttem új biztosítást és átírták a nevemre az autót.
Mikor az első tulajhoz elmentem és beszélgettünk kiderültek elég betyár dolgok a köztünk lévő "kereskedőről", hazudott mindkettőnk irányába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!