Hogyan lehet forgalomba helyezni egy smkp-nak számító elektromos biciklit?
Figyelt kérdés
Több, mint 250 Wattos. Tud tekerés nélkül is menni.
Kell hozzá bukósisak. Kell rá biztosítást kötni.
A tulajdonjogot igazoló dokumentumot ők állítják ki?
Használtan vettem már kismotort. Ott az adásvételit kellett a rendőrnek megmutatni. De itt mi a helyzet?
2023. szept. 26. 11:16
1/8 anonim válasza:
Segédmotornál nincs olyan, hogy forgalombahelyezés. Csak adásvételi kell az előző tulajtól, ugyanúgy mint motornál, és ezzel már köthetsz kötelezőt, és hordhatsz bukót
2/8 A kérdező kommentje:
De kapok a boltban adásvételit, ahol veszem a biciklit?
Forgalomba helyezés alatt azt értem, hogy minden adott ahhoz, hogy lehessen forgalomban használni.
2023. szept. 26. 11:27
4/8 A kérdező kommentje:
Akkor hogy tudom igazolni, hogy az enyém?
2023. szept. 26. 11:43
5/8 anonim válasza:
A boltban kapsz egy (névreszóló) számlát, azzal igazolod, hogy a tied. Régen is ez volt ha boltból vettél motort.
6/8 A kérdező kommentje:
Eddig csak használtan vettem motort. Ez a elektromos bicikli is új nekem.
2023. szept. 26. 12:49
7/8 nemaRendőrség válasza:
Smkp-hoz nem kell forgalmi, ahogy rendszám sem.
Lényegében egy robogó amit tudsz tekerni
8/8 A kérdező kommentje:
Azt tudom. Adásvételi kell és biztosítás. Jogsi és bukósisak persze. Igazából azt szerettem volna tudni, hogy ilyenkor kötök egy adásvételit a webshoppal vagy elég ilyenkor a számla, ami igazolja, hogy az enyém.
2023. szept. 26. 16:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!