Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Olyan autót venni, aminek az...

Olyan autót venni, aminek az adásvételtől számítva 7 nap múlva jár le a műszakija? Lehet így rá biztosítást, kötni, eredetiségvizsgára vinni?

Figyelt kérdés

Rokonomtól veszem, jó állapotú, pár éves autó, szóval nekem mindegy hogy nem friss a műszaki, plusz ő már nem akar vele foglalkozni, mert vett egy újat, és inkább én vigyem majd műszakira, stb.

Tehát én megbízom benne, nem azért adja el, mert nem menne át a műszakin, vezettem is már.

Csak így szerintetek megoldható a biztosítás, eredetiségvizsgálat, átiratás, hogy a műszaki utána nem sokkal esedékes?

2023. jún. 11. 16:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

#8 Na haragudj , de nagyon nehéz a felfogásod. Olvasd már el létszives amit eddig írtam! (9 nem én vagyok, egy ő is azt írta mint én korábban)

1; Ha az átíratásnál nincs műszaki az autón, akkor nem kapsz a nevedre kiállított forgalmit, azt majd csak akkor ha elviszed valahogy leműszakiztatni az autót, és utána visszabattyogsz az okmányirodába a vizsgát igazoló papírral.

2; 15 nap pedig az az időszak ami az adásvételitől számítva át kell iratnod az autót.

2023. jún. 11. 18:38
 12/19 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem, hogy azért is a műszaki az első, mert ha holnap kérsz rá,( de személyesen menj be, de meghatalmazással) akkor kapsz igazolást ha csak a mostani 7 napon túl tudják fogadni az autót. Mivel ha ezt nem csinálod meg, akkor műszaki nélkül majd trélerezheted a kocsit eredetiségvizsgára, meg műszakira.
2023. jún. 11. 18:42
 13/19 A kérdező kommentje:
Jó, de ha mondjuk 30.-án jár le a műszakija, és én 26.-án elintézem az átírást, akkor a kormányablakban nem akadhatnak fenn azon, hogy 4 nap múlva lejár a műszaki, nem?
2023. jún. 11. 18:49
 14/19 A kérdező kommentje:
Az eredetiségvizsgálatot az átírás előtt kell megcsinálni, azt tudom.
2023. jún. 11. 18:55
 15/19 anonim ***** válasza:
Meg a kötelezőbiztosítási igazolást is kérni fogják átíráskor
2023. jún. 11. 19:12
 16/19 A kérdező kommentje:
Igen, az is kell. De az akkor nem probléma, ha az átírás után pl. 4 nappal jár le a műszaki?
2023. jún. 11. 19:13
 17/19 anonim ***** válasza:

KGFB-t köthetsz nem hogy néhány nap múlva lejáró műszakis autóra, hanem már lejártra is.

Ha már lejárt műszakis autót íratsz át (lehet, mert a 15 nap később telik le, mint ameddig a műszaki érvényessége tart), akkor az átíráskor – ahogy már szerepel válaszban – nem kapod meg a forgalmi engedélyt, de eredetiségvizsga igazolás sem kell hozzá. A 60 napnál nem régebbi eredetiségvizsgálati igazolást akkor kell bemutatni, mikor műszaki után igényled a forgalmi engedélyt.

2023. jún. 11. 19:35
 18/19 A kérdező kommentje:
Tehát az adásvételnél még min. 15 napig érvényes kellene hogy legyen a műszaki, ahhoz hogy megkapjam a kormányablakban az új forgalmit?
2023. jún. 11. 19:39
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Miér nem fogod már fel, hogy a 15 nap, az az időtartam ami az adásvételi megirásától számítva neked át kell iratni az autót, ez idő alatt pedig meg kell csinákltatnod a eredetiségvizsgát is.

Össze vissza kombinálsz ezzel a 15 nappal, semmi köze a műszaki érvényességéhez.

2023. jún. 11. 20:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!