Mit tudok tenni, ha brutál javítási díjat számolt el másik fél a KGFB-m terhére?
Kb egy éve, éppen hogy belekoccantam az előttem álló hátuljába. Most nem túlzok, tényleg éppen hogy. Nem is volt nagyon mérges a másik fél. Neki talán lökhárító volt behorpadva/repedt, és rendszámtábla sérült. Nekem csak a rendszámtábla görbült meg. Nem volt nálunk bejelentő, de a kár mértéke miatt megbeszéltük hogy pár nap múlva megírjuk. Telefonszámot cseréltünk, és kb 5 perc múlva mentünk a dolgunkra.
Sajnos hülye voltam, mert olyan kicsi volt a sérülés, hogy le sem fotóztam.. Minek.... Később meg is írtuk a bejelentőt (kiderült, a felesége amúgy pont annál a biztosítónál dolgozik akinél a kárt rendezik. Minő csoda...) De a bejelentőn is csak ezek a piszlicsáré sérülések lettek bejelölve.
Erre mit kaptam fél év múlva? 850.000 Ft volt a javítási költség. (Az autót néztem, használtautón kb 4,5-5 milliót érhet) Persze értem én a "károsult" hozzáállást. Nekem úgy is mindegy, két bónuszt vesztek (most B10-ben voltam), ami nem sok. Akár 100 ezret akár milliós javítási díj volt. Akkor miért ne húzná la a biztosítót?
De nekem nagyon bacca csőröm, mert ez szimpla biztosítási csalás. Nekem jogszerűen állni kell a biztosítási díj növekedését (vagy a másik kárát ha nem lenne KGFB). Korrekt is voltam végig, jogkövető. Ő meg illegálisan "keres" 600 ezret a károkozáson. Ez biztos nincs rendjén így.
Azon gondolkodom hogy feljelentem...
#12:
Jó nagyot tévedsz... :D :D
Mivel kárt már nekem is fizetett ki KGFB, így tapasztalatból tudom.
"Felmérik" a kárt és kalkulálnak. Majd tesznek 2 ajánlatot:
1. Számla nélküli rendezés, ami nyilván jóval kevesebb mint a számlás javítás várható összege.
2. Számlás, ekkor fizetik a javítást a szervíznek.
Ha az 1-est választod, akkor neked utalnak, és még az autót sem kell megcsináltatni, ezt már rád bízzák. Se számla, se semmi nem kell.
Csak úgy mondom :D :D
Nem az zavar, hogy 2 bónuszt vesztek... És igen tudom. Tök mindegy hogy 20e vagy 20 milliós a kifizetés. Nekem úgy is mínusz 2 bónusz.
Hanem az bacca csőröm, hogy én jogkövető vagyok. Sőt tök rendes, mert amit megbeszéltünk (később írjuk meg a papírt) ahhoz tartottam magam. Meg sem fordult a fejemben hogy trükközzek. De úgy látszik ez nem kölcsönös.
Tehát elvárhatnám, hogy más és saját szerencsétlenségéből jogalap nélkül ne gazdagodjon a másik se. Nem... nem is biztosító pénzét sajnálom, hanem pusztán csak becstelennek tartom az egészet.
Nekem is volt már KGBF kártérítésem. Én nem trükköztem legyen megcsinálva a szekér, és haladjunk.
Vagy olyan irreális a részemről, hogy mástól is becsületet várok el?
Vagy szokjam meg hogy Magyarországon mindenki ott húzza le a másikat (vagy egy céget/államot) amikor azt lehet? Mert nyilván ha ez a társadalmi "elvárás" akkor elfogadom, és nyilván én vagyok rosszul bekötve... :D
"Számla nélküli rendezés, ami nyilván jóval kevesebb mint a számlás javítás várható összege."
Szóval számla nélkül felajánlottak neki egy összeget, ami szerinted sok?
Akkor ezek szerint a biztosítót verik át a saját alkalmazottai. Ebben az esetben nem feljelentés kell, hanem jelezd a biztosító panasz email címén az esetet, hogy a korrupt alkalmazottaik csalást követnek el a kárösszeggel. Biztos lehetsz abban, hogy utána fognak nézni.
#19:
En ezt nem gondoltam... de barmi lehet.
De akar szamlasan akar szamla nelkul biztos hogy 850 ezres kar nem keletkezett abban az autoban. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!