Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha az új tulaj nem jelenti be...

Ha az új tulaj nem jelenti be a gépjármű adás-vételt, de én bejelentettem, kb mikor fut át a rendszeren végleg? Kb soha? Ott fognak várni rá, hogy a másik fél is bejelentse és addig engem fognak zaklatni azzal, amit az új tulaj elkövet?

Figyelt kérdés
2022. júl. 11. 14:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Eladásnál bejelented azonnal

Mivel nem íratja át így neked fognak jönni továbbra is az autóval kapcsolatos vackok, de elteszed az adásvételi egyik példányát, és azzal igazolod, hogy nem nálad van és így mentesülsz az ilyen-olyan büntiktől (pl. autópálya használat matrica nélkül)

2022. júl. 11. 14:27
 2/8 A kérdező kommentje:

"Mivel nem íratja át így neked fognak jönni továbbra is az autóval kapcsolatos vackok"

Innentől mindig?

Autópálya használat volt most, de már volt más is.. , de ennél meg azt írják utaljam előre, majd visszautalják, ha igazam van.. khm..

2022. júl. 11. 14:29
 3/8 anonim ***** válasza:

Jártam így én is. Volt egy-két megkeresésem bünti miatt pl. Szépen fogtam a fénymásolatokat az adásvételről, az ügyfélszolgálaton bemutatott iratról és elküldtem oda, ahonnan az éppen aktuális levelet kaptam.

Utána sosem keresgéltek.

2022. júl. 11. 14:32
 4/8 A kérdező kommentje:

Értem, akkor úgy tűnik, minden hivatallal egyesével kell megküzdeni külön-külön, de elég lesz egyszer remélhetőleg.

Köszönöm..

Igazából az bosszant, ott a központi nyilvántartó, de úgy látszik semmire se jó ilyen téren. Legalább azt lehetne látni, hogy én bejelentettem és már nem a nevemen van..

Nem értem miért olyan nehéz ezt..

2022. júl. 11. 14:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Nehogy utalj! Eljutnak majd odáig, hogy kivonják a forgalomból az autót a rendszám alapján.
2022. júl. 11. 14:36
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem fogok, ahogy nézem a neten 60 napig alap pótdíj van.
2022. júl. 11. 14:47
 7/8 anonim ***** válasza:

Amikor majd téged zaklatlan bírságok vagy más adók miatt, és te bemutatod az adásvételit, elviekben az okmányíroda hivatalból kivonja az autót a forgalomból.

Igy többet téged nem zaklatnak majd semmijen levelek.

Persze ehez az kell hogy ne egy hanyag ügyintézővel hozzon össze a sors, mert a hivatalokban sok léhűtő link ember van sajna

2022. júl. 11. 17:09
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. júl. 18. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!