Hogyan kezdjem el a jogsit?

- Először el kell menned háziorvoshoz orvosi alkalmasságit csináltatni, ez az alapállapot, ez már eleve szükséges feltétel ahhoz, hogy az autósiskola elvállaljon. Ennek a vizsgálatnak van egy díja, 7500 Ft. A háziorvos előbb elküld vérvételre/laborba, majd csinál ÉKG-t, vérnyomást mér, meg számokat olvastat (+ még ilyen bugyuta elalvásos kérdőívet is kitöltet majd).
- Ha sikeres az alkalmassági vizsga, akkor adnak egy papírt a háziorvosnál, azzal mehetsz az autósiskolába beíratkozni elméletre. Itt be kell majd fizetned az elméleti tanfolyam díját (nekem 75 000 volt tavaly, de lehetnek eltérések), illetve 4600 Ft elméleti vizsga díjat. Amikor ezt befizeted, akkor az adataiddal együtt megadod az e-mail címedet, ide küldik a hozzáférést az elméleti anyaghoz, az e-titánhoz, abban kell tanulnod a KRESZ-t (+ talán nagyobb autós iskolákban van még jelenléti, tantermi tanfolyam is)
- Innentől pedig "megy magától" a dolog: ha minden tananyagot végigolvastál, végigtanultál (itt jegyzem meg, figyeli az e-titán szóval nem lehet semmit kibekkelni benne), akkor kell benne csinálnod egy próbatesztet, ha az sikeres, akkor mehetsz kérni az autósiskolába időpontot elméleti KRESZ-vizsgára, ők azt intézik, + nekik is küld értesítést az e-titán, hogy elvégezted.
- Aztán meg jönnek majd a vezetéses, gyakorlati órák, de ez úgyis odébb van még... :)

#2 Nekem az eü. vizsgát is az autósiskolában kellett intézni. Általában havonta tartanak, jelezni kell, hogy a következőre mennék, annak is van egy díja, tán 29 000 Ft, akkor van egy egynapos (pár órás) eü tanfolyam - újraélesztést kell gyakorolni egy bábun, meg baleseti szituációkat, fogásgyakorlatokat elemztek szóban, csoportokban - és rá pár napra van az eü vizsga, az autósiskola megmondja, hogy hova kell menni.
#1 voltam

A kérdésed alapján úgy tűnik, legelőször magaddal kellene egyenesbe jönni.
18 évesen nem itt a gyakorin kellene kérdezősködni, hanem egy autósiskolában.

Azt ugye tudjuk, hogy az alkalmassági az első vezetésóráig kell? Tehát a KRESZ-vizsga előtt, tanfolyam alatt bőven ráér. Nekem annó még gyerekorvosom volt, mindenféle vizsgálatot megcsinált, el akart küldeni újra a magánszemészemhez, akinél nemrég voltam, az autósiskolában mondták meg, a körzetiben melyik orvoshoz menjek rendelési idő előtt a papírért. Baromira nem ez a folyamat.
Kérdező: legelső lépés egy autósiskolát felkeresni, és ott majd tájékoztatnak mindenről. Az én időmben még e-titán sem volt, le is maradtam 1 héttel a nyári tanfolyamról, simán becsatlakoztam az oktatásba. Amelyik autósiskolában nem kapsz meg minden infót, azt kerüld.

A laborvizsgálat az vizeletminta meg vérvétel.
Háziorvosodat te ismered, nekem mondjuk eléggé túlbuzgó fazon azt hozzáteszem
Miután 2 éve bebizonyosodott, hogy a veronai balesetet a buszsofőr alvásbetegségből eredő elalvása okozta, beszigorították az eü. vizsgálatot, kihegyezve erre a vezetés kontra alvás mizériára. De a kérdőív első kérdése, miszerint "Aludt-e már el vezetés közben?" akkor is kiverte a biztosítékot... :D
#1 #3 vagyok.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!