Érdemes befizetni az okozott kárt a biztosítónak?
Nem éri meg.
Ha nagyon megugrana a biztosítási díjad, akkor az évfordulókor üzembentartó váltás.
Értem és köszönöm. Bár valahol szeretném kifizetni a kárt, elvileg mégis csak én okoztam. Ha a károsult kevesebbet kapna a biztosítótól, mint amennyi a kára (pl: értékcsökkenés, hiszen már törött az autója), akkor fizessem ki neki a különbözetet? Ilyenkor hogyan számolnak különbözetet?
Ha nem fizetném ki a biztosítónak a kárt, akkor mennyire emelkedhet a biztosítási díjam? Ha most 75 ezer, akkor lehet, hogy felmegy 300 ezer forintra vagy mégtöbbre?
A biztosítód intézi neked nem kell semmit fizetned. Persze ha jófej akarsz lenni, adhatsz a károsultnak...
"Ha nem fizetném ki a biztosítónak a kárt, akkor mennyire emelkedhet a biztosítási díjam?"
Attól függ. Ha M kategóriába kerülsz, akkor sokszorosára nő a díjad. Ha csak mondjuk B5-ből esel vissza B3-ba, akkor nem olyan vészes.
Pontosan le van írva, hogy mi alapján számítják a díjat.
Sok biztosítónal van károkozói pótdíj, de nem többszázezer ft. Ahogy nézem pl. az allianznál 40%.
Arra van a biztosító hogy kifizesse a kárt..
Nem értem mi ez a biztosító félelem itthon.
Ha 20e forint a kár akkor még azt mondom legyen, egyszerűbb mindkét félnek, de ha már ilyen milliós dolgok vannak..
Ő majd elintézi a biztosítóddal, nyugi nem fog rosszul járni.
Egyszer voltam sérült, ami a sérülés közelében volt, mindent cseréltettem a kocsiban. Van ami már évek óta csereérett volt, azt is. Ingyen fel lett újítva a jármű.
Lakásbiztosítástól is úgy félnek mint a tűztől az emberek, mi meg minden évben plusszosan jövünk ki. Ők vállalták hogy egy ilyen régi épületet biztosítanak, fizessék is ki a hibáit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!