Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Érdemes befizetni az okozott...

Érdemes befizetni az okozott kárt a biztosítónak?

Figyelt kérdés
Belementem hátulról egy autóba és okoztam egy kb. 1 millió forintos kárt. Én voltam a hibás. Érdemes befizetni a bizosítónak? Ha nem fizetem be, mennyivel fog emelkedni a kötelezőm? Most kb. 75.000 Ft-ot fizetek.
2023. márc. 3. 06:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ki fogják küldeni, hogy mennyit kell fizetned így is, úgyis. Ha szerinted 1M a kár, akkor könnyen lehet abból 2-2,5 is, mire a biztosító felméri. Ekkora összeget szinte biztos, hogy nem fogja megérni
2023. márc. 3. 07:17
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem éri meg.

Ha nagyon megugrana a biztosítási díjad, akkor az évfordulókor üzembentartó váltás.

2023. márc. 3. 08:21
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem érdemes.
2023. márc. 3. 08:51
 4/13 A kérdező kommentje:

Értem és köszönöm. Bár valahol szeretném kifizetni a kárt, elvileg mégis csak én okoztam. Ha a károsult kevesebbet kapna a biztosítótól, mint amennyi a kára (pl: értékcsökkenés, hiszen már törött az autója), akkor fizessem ki neki a különbözetet? Ilyenkor hogyan számolnak különbözetet?

Ha nem fizetném ki a biztosítónak a kárt, akkor mennyire emelkedhet a biztosítási díjam? Ha most 75 ezer, akkor lehet, hogy felmegy 300 ezer forintra vagy mégtöbbre?

2023. márc. 3. 09:21
 5/13 anonim ***** válasza:
70%

A biztosítód intézi neked nem kell semmit fizetned. Persze ha jófej akarsz lenni, adhatsz a károsultnak...

"Ha nem fizetném ki a biztosítónak a kárt, akkor mennyire emelkedhet a biztosítási díjam?"

Attól függ. Ha M kategóriába kerülsz, akkor sokszorosára nő a díjad. Ha csak mondjuk B5-ből esel vissza B3-ba, akkor nem olyan vészes.

2023. márc. 3. 09:31
 6/13 A kérdező kommentje:
Megnéztem, B6-ban vagyok. Közben azon gondolkodtam, hogy ha én biztosító lennék, akkor biztos nem szerződnék olyannal, aki millós kárt okozott. Mi van akkor, ha egy biztosító sem hajlandó szerződni, vagy csak pl. 500 ezer forint éves díjért?
2023. márc. 3. 10:16
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ilyet nem tehet meg. Felugrik 100 ezerre az éves díj és kész.
2023. márc. 3. 10:36
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan le van írva, hogy mi alapján számítják a díjat.

Sok biztosítónal van károkozói pótdíj, de nem többszázezer ft. Ahogy nézem pl. az allianznál 40%.

2023. márc. 3. 10:57
 9/13 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Arra van a biztosító hogy kifizesse a kárt..

Nem értem mi ez a biztosító félelem itthon.

Ha 20e forint a kár akkor még azt mondom legyen, egyszerűbb mindkét félnek, de ha már ilyen milliós dolgok vannak..

Ő majd elintézi a biztosítóddal, nyugi nem fog rosszul járni.

Egyszer voltam sérült, ami a sérülés közelében volt, mindent cseréltettem a kocsiban. Van ami már évek óta csereérett volt, azt is. Ingyen fel lett újítva a jármű.

Lakásbiztosítástól is úgy félnek mint a tűztől az emberek, mi meg minden évben plusszosan jövünk ki. Ők vállalták hogy egy ilyen régi épületet biztosítanak, fizessék is ki a hibáit.

2023. márc. 3. 11:10
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Bolond vagy?
2023. márc. 3. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!