Hogyan kell befizetni ezt az új kötelező baleseti adót? A biztosító jelentkezik, ahol a kötelező van, vagy az adóhatóság, vagy nekem kell kezdeményezni valamit? És ez mindenkinek kötelező? Mert én hallottam olyat is, hogy csak cégautókra vonatkozik.
2012.01.01 től esedékes, ha tavaly befizetted mondjuk egész évre akkor most egy különbözeti díjat írnak elő az adott időszakra (01.01 től bizt évfordulóig ha csak a baleseti adó hiányzik) és oly módon kell rendezni ahogy az eredeti bizt díjat fizeted. Továbbá érdemes felhívni a társaságot, mert 500 Ft alatt nem küldenek csekket erről
Valamint, ha már befizetted az éves díjat( úgy értelmeztem a szöveged) abból idén befizették automata balaeseti adót az állam felé. ugyanis törvény szabályozza, hogy a Bizt társ.nak előbb a díjból az adót kell befizetni, majd a fenn maradó összeget lehet a bizt. díjának lekönyvelni.
Ezen elv alapján a baleseti adód rendezva van, de most a szerződésed pont annyi mértékkel hátralékos. Hívd fel őket ell. céljából
Üdv.
előző vok ism.
Igen minden üzembentartónak kötelessége megfizetni a saját biztosító társasága irányába, akik elsődlegesen az adó díját remdezik a befolyt összegekből. Magán és céges autók esetében is kötelező.
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!