Mire szamithatok, mennyivel emelik meg a biztositasom? Kapok ezert pontokat? Bovebben lent
7 eve van jogositvanyom, 4 eve aktivan vezetek, sohasem jartam meg igy, de tegnap figyelmetlen voltam es lampanal savvaltaskor meghuztam az elottem allo auto jobb lokharitojat es kitort az indexburkolata is. Termeszetesen elismertem. Az auto kb 25 eves vw volt gyanitom max mar csak bontobol lehet kapni hozza barmit is. Az uriember kozolte, hogy neki 400 ezres karja keletkezett. Mennyire valos, hogy a karszakerto ilyet allapit meg? Ilyenkor eredeti arakat neznek vagy mar csak bontost?
Az en kocsim egy 2015 os a1 az eleje ripityara tort es nekemis max 500bol meglehet csinaltatni. Elkepzelheto, hogy egy 25 eves kocsinal amin fele ennyi a serules ekkora osszeget allapitanak meg? Miket vesznek figyelembe ilyen esetben?
A biztositasom a kalkulator szerint 10x ere emelkedik ha maradok a mostani biztositonal...ez az elso kocsi a nevemen
Ha biztosítóztok, akkor tök mindegy, hogy mennyi lesz a kár. A biztosítód kifizeti, neked meg 2-t visszaesik a bónuszod.
Ha ezáltal malusba kerülsz akkor drasztikusan meg fog emelkedni a biztosítási díjad.
Igen, 2 fokozatot esel vissza, kettő évre. Érdemes lesz szétnézni és esetleg váltani. Nekem négyszeresére emelkedett volna a díjam. Az új bizotsítónál a kettő visszaesés ellenére is kevesebb lent, mint amennyi a baleset előtt volt.
A károsultnak joga van akár milliárdos igényt emlegetni. És joga van márkaszervizbe vinni.
A kárszakértő pedig megállapítja, mi mikor és milyen mértékben sérült.
A károsultnak a biztosító a munkadíj egészét fizeti, de az alkatrészeknél avulást számol.
Te megtetted a kötelességedet azzal, hogy van érvényes biztosításod. Mindegy, hogy húszezer a javítás, vagy húszmillió.
Ha a károsultnak további követelései vannak, polgári perrel elhet. A bizonyítási kényszer az övé. Tehát mutogsthat bármit, mondhat bármit. Nrked vedekezned sem kell. Tehát, ha minden kétséget kizáróan bizonyítani tud, akkor a bíróság részben vagy egészben megítéli az összeget.
Ha azt mondja, hogy azóta csak a kis herceg mesére tud elaludni, az us lehet jogos.
"A biztositasom a kalkulator szerint 10x ere emelkedik"
Ez az alapja a pánikodnak, de miféle kalkulátor ez?
Ha A0-ról esel vissza M2-be, akkor sem lesz 10-szeres a díjad.
"Az uriember kozolte, hogy neki 400 ezres karja keletkezett."
Az úriember közölhet bármit, akár igaza is lehet egy jól megvigyázott autó esetén, de ezt a biztosítóddal kell leharcolnia.
A te biztosítód majd küldi neked a lehetőséget saját pénztárcából kárrendezésre. Abból kiderül mit ajánlottak fel a VÉTLEN félnek. Ne feledd, te zúztad le a szerencsétlent.
Évfordulókor azonnal kalkulálj új ajánlatot, közel sem lesz 10-szerese.
Posta biztositom van..ott szamolta ki, hogy ha valtanek es m2-be kerulok akkor 660e lenne egy evre, iden 56volt... ez tobb mint a tizszerese.
Nem felejtem el, hogy en huztam meg nem is akartam ilyenre celozni, tudom hogy en voltam a hibas, de azert irrealis keretek kozott kellene gondolkozni a karrendezesre ugygondolom es nem orulnek ha olyan hibakat is ramsózna amihez semmi kozom mivel maga a kocsi total levolt pukkanva enelkul is..ettol fuggetlenul amit en okoztam termeszetesen elismerem, de gondolom te se orulnel ha valaki az egesz kocsi hatuljanak a javitasat a te koltsegeden akarna kijatszani a biztositonal, ugy h olyanokat is bejelent/ hozzamutogat amihez nincs kozod...ezert kerdeztem, hogy ilyenkor a karszakerto figyelembe vesz e valamit v csak azt amit a karosult mondd ..:)
A kárrendezés végösszege nem változtat a te besorolásodon. Ha egy 100 milliós autót zúzol le totálkárra, akkor is ugyanazok a következmények rád nézve.
Ezeket a kockázatokat miliméter pontosan elemzik a biztosítók, és ha rajtad buknak is, másokon bőven nyernek.
"Posta biztositom van..ott szamolta ki, hogy ha valtanek es m2-be kerulok akkor 660e lenne egy evre, iden 56volt... ez tobb mint a tizszerese."
Kezdjük ott, hogy 4 éve vezetsz saját biztosítással(?), nem kerülhetsz M2-be.
De jó, lehet trükköztetek kicsit.
660 ezer egy évre abszurd. Postánál van biztosításod, gondolom nem vagy túl tájékozottt a KGFB biztosítók világában.
Beszélj egy független biztosítási alkusszal. Díjmentesen kalkulál neked ajánlatot, és elintéz neked mindent.
Arra akarok kijukadni, hogy nem a te dolgod a kárfelmérés. Nem fognak rádhúzni extra sérüléseket. Ez a biztosítód (ahol profi kárfelmérők dolgoznak), és a vétlen fél közötti harc. Nem a te harcod.
A te érdeked csupán egy jó bizosítási ajánlat az évforduló után. Közel sem lesz 660 ezer.
4 eve vezetek de ez az elso sajat autom tehat az elso bizti a nevemen. Ez nem trukkozes.
Koszonom a valaszt a tobbieknek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!