Használt autó eladás, a vevő cégre akarja iratni az autót. Nekem lehet bajom ebből?
Szóval, eljött, megegyeztünk az árban (tipukus, miazalja-kati-stb). Írnánk az adásvételit, de cégre akarja iratni az autót.
Vicces, mert beadtam, hogy semmit nem értek az autóhoz, és nem tudom van-e katalizátor (van), és elkezdtek olyan értelmetlen zagyvaságokat beszélni, meg megkopogtatni az autó oldalát, hogy innen lehet tudni (a hangból), hogy nincs katalizátor 😀... alig bírtam nevetés nélkül.
Az adásvételit elhozta, előre "kitöltve" ami nála annyit jelentett, hogy a 4 oldalt lepecsételték a cég pecsétjével. Nekem ez már itt nem tetszett, mondtam, hogy töltse ki a rublikákat, de mivel nem akarja saját névre iratni a költségek miatt, ezért ez nem ment.
Az tiszta, hogy nem a jó szándék vezéreli őket, és nem érdemes velük bizniszelni.
Két kérdésem lenne:
Ha cégre akarja iratni, akkor valóban így kell kinéznie az adásvételinek? (Üres, 4pecsét a négy oldalra, aláírások és ennyi)
Tegyük fel így eladom neki az autót, milyen károm lehet nekem ebből? Nem kerülne le a nevemről az autó?
Mikulásnak sem adhatod el, mint ahogy céges pecsétnek látszó aláírás helyettesítéssel sem.
"Céges eladó vagy vevő esetén szükséges a cégjegyzékszám, a székhely, a cég adószáma, vállalkozó esetén pedig a vállalkozói nyilvántartási szám."
És jobb, ha ezeket a számokat ingyenesen leellenőrzöd, mert Marika néni egyszerűen visszadobja az okmányirodában lejelentéskor. A "céges" vevőd meg sem fogja próbálni átíratni.
1. tudom. És igazad van. alap.
2. azért kétlem, hogy ilyen könnyű lenne leiratni a nevedről egy autót, mert ennyi erővel mindenki csak irna magának egy ilyet es mentesül minden fizetési kötelezettség alól
3. köszi a választ! A pecséten volt adószám meg minden ilyesmi, először pont emiatt szóltam rá, mert nem látszottak a számok.
ellenőrizni hol tudom?
szerintem egyszerűbb csak névre irattatni, tököm fog ilyen debilekkel foglalkozni
Alap szabály, cigánnyal nem üzletelünk.
Ha másnak nem kell, vidd el bontóba, mert egy ilyen tesós trükkre rámegy a gatyád, rengeteg időd es az idegeid is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!