Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ideiglenesen kivont autó...

Ideiglenesen kivont autó vásárlása esetén, hogy tudom hazahozni az autót?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Szeretnék venni egy autót, viszont amit kinéztem ideiglenes ki van vonva a forgalomból.

Budapestről mennék az autóért Kiskunfélegyházára, vonattal.

Első autó lenne, így nem tudom, hogy ilyen esetben ha ideiglenes ki van vonva, hogy tudom haza hozni magammal?

Már voltam személyesen megnézni, tetszett, minden rendben van vele, vissza is hívott a tulaj, hogy akkor a megbeszélt összegért eladja nekem, de most jutott eszembe az, hogy ki van vonva ideiglenesen mert egy idős bácsié volt a kocsi viszont aki örökölte annak nem volt rá szüksége így 2 hónappal ezelőtt ideiglenesen kivonta a forgalomból.

3 óra az út nekem míg leérek Kiskunfélegyházára tömegközlekedéssel.

Azt pedig nem szeretném, hogy kifizetem az autót de nem tudom elhozni mert nincs forgalomban, illetve az eredetiségvizsgálatot se tudom addig megcsinálni.

Kérjem meg telefonon az eladót, hogy helyezze vissza a forgalomba jövő hét hétvégéig, hogy amikor megyek akkor ne kelljen újból ott hagynom az autót és közlekedhessek vele közúton?

Előre is köszönöm a segítséget, sajnos mivel első autó így nem vagyok még jártas ezekben a dolgokban.

2022. ápr. 30. 08:15
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
86%
Tréleren.
2022. ápr. 30. 08:22
 2/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

A trélerest szeretném kihagyni mert 50.000Ft-ért hoznák haza.

2022. ápr. 30. 08:29
 3/17 anonim ***** válasza:
29%
Akkor marad a teleportálás.
2022. ápr. 30. 08:36
 4/17 anonim ***** válasza:
83%
Vagy ott hagyod félegyházán és ott marad míg újra forgalomba nem helyezteted.
2022. ápr. 30. 08:37
 5/17 A kérdező kommentje:
Jó is lenne a teleportálás. 🤣
2022. ápr. 30. 08:49
 6/17 anonim ***** válasza:
19%
Ha nem tréler akkor max megkockáztatod hogy lábon haza viszed, de ha megfog a rendőr ott helyben le is lő.
2022. ápr. 30. 08:52
 7/17 A kérdező kommentje:
De akkor legalább már nem kell aggódnom azon, hogy hozom haza. 🤣
2022. ápr. 30. 08:54
 8/17 anonim ***** válasza:
79%

Ideiglenes útvonalengedéllyel.

[link]

2022. ápr. 30. 09:01
 9/17 anonim ***** válasza:
89%

Mukodokepes az auto?

Besetalsz a kormanyhivatalba, kotsz ra biztositast, forgalomba helyezteted, es kersz ra ideiglenes utvonalengedelyt is. Max. 3 napra adjak, muszaki nelkuli, ideiglenesen kivont autonal legalabbis igy mukodott meg 3 honapja, de folyamatosan varialnak valamit...

2022. ápr. 30. 09:04
 10/17 A kérdező kommentje:

Minden rendben van az autóval, működik, van rajta érvényes műszaki is, csak ideiglenesen kivonták a forgalomból mert örökölte az autót de neki nincs rá szüksége.

Akkor az a legjobb ha hétköznap hozom el az autót, hogy betudjak menni egy okmányirodába átírni a nevemre és akkor vissza helyezik a forgalomba?

Köszönöm a válaszokat.

2022. ápr. 30. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!