Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ideiglenesen kivont autó...

Ideiglenesen kivont autó vásárlása saját lábon?

Figyelt kérdés
Tervezek venni egy autót, lekérdezés alapján ideiglenesen ki van vonva a forgalomból, de érvényes műszakival rendelkezik. Úgy tudom, hogy az adásvételivel egyből használható az új tulaj által, de nem vagyok ebben biztos. Saját lábán el tudnám hozni így, vagy az eladónak vissza kell helyeztetnie először?

2022. febr. 9. 19:27
 1/6 anonim ***** válasza:
77%
Nem jól tudod. Forgalomban csak érvényes forgalmi engedéllyel vehet részt az autó.
2022. febr. 9. 19:32
 2/6 anonim ***** válasza:
A legtisztább ha visszahelyezteti, esetleg lehet trailereztetni, vagy akinek van P rendszáma megkérni hozza el, rendszám nélkül még szerintem útvonal engedéllyel se tudod lábon hozni.
2022. febr. 9. 19:51
 3/6 anonim ***** válasza:
38%

Megveszed, és átíratáskor azonnal visszahelyeződik.

Ha erre nincs mód, mert mondjuk messzire kell hazavinni, akkor az eladó helyezze vissza a SZÜF-ön, kb. 3 perc időtartam.

2022. febr. 9. 20:01
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

Mindegyik válasz sántít (vagy nem is járható út). Mi Kell? Jóval több:

" adásvételi szerződés

a gépjármű korábbi forgalmi engedélye

az eredetiségvizsgálatot igazoló dokumentum

a KGFB megkötéséről szóló igazolás

a forgalmi engedély és a törzskönyv illetékének befizetését tanúsító igazolás

a vagyonszerzési illeték befizetését igazoló dokumentum, vagy a mentességet igazoló okiratot (pl. egyenes ági rokonok, házastársak egymás közötti vagyonátruházása esetén házassági anyakönyvi kivonat, születési anyakönyvi kivonat)

személyazonosságot igazoló okmány

meghatalmazás, amennyiben ügyünket nem személyesen intézzük

2022. febr. 9. 20:13
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Fenti kell az átíráshoz..

Ahhoz, hogy elhozd:

Adásvételi, érvényes forgalmi, (törzskönyvet se felejtsd) KGFB megkötés (ott és azonnal, neten).

2022. febr. 9. 20:16
 6/6 A kérdező kommentje:
Közben megoldottuk a kereskedővel. Ott helyben intézzük az átírást aznap és úgy hazahozom lábon
2022. febr. 9. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!