Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Kárrendezés utáni fellebbezés,...

Kárrendezés utáni fellebbezés, lehetséges?

Figyelt kérdés

Nemrégiben picit meghúztam egy rosszul kivitelezett kiállással egy 2000-res évjáratú 1.3as suzuki swiftet. A bal ajtaja horpadt be, próbáltam kifizetni a károsultat de ő ragaszkodott a biztosítóhoz. (Vélhetően a jóval magasabb pénzösszeg miatt) Utánanéztem, színazonos ajtó 20-25k hozzá beszerelés ha nagyon irreálisan is számolom max 60k legyen így is 85 környékén megvan, ha cseréli az ajtót. (Egyébként egy lakatos elég lett volna meg polír maximum)

Gondoltam majd kifizetem a biztosítót, a bónusz osztályom megőrzése érdekében, erre ma jött a papír a biztosítótól hogy kifizettek az a káreseményre 270k-t. (A vicc hogy hasznaltauton ennyiért mert egy hasonló állapotút veszel…vagy jobbat, mert eléggé rozoga volt…)

Érthetetlenül soknak tartom egy ökölnyi horpadásra ezt a pénzt egy 250+ ezret futott, régi rozoga 1.3as swifthez, ezért érdekelne hogy volt e már bárki ilyen szituációban, és hogy fel lehet-e lebbezni ?

2022. ápr. 27. 20:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen esetben semmi közöd sincs hozzá, mivel nem te fizetted, a kifizetett kár térítése csak opció. Ilyen esetekben nagyon vastagon fog a szervizek ceruzája, minden alkatrészt 100% áron mérnek, sok munkaórával.

Gondolom amennyivel drágább lesz az nem ekkora tétel.

2022. ápr. 27. 21:18
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, teljesen lényegtelen te mennyiért tudnád megcsinálni, mivel ilyenkor nem azt nézik hogy bontottból hogy lehet, meg okosba' kilakatolni, hanem mindenre hivatalos, listaáras full árat. Illetve félreérthetően írtam, azért nincs közöd mennyit kapott a másik mert nem a te károd, nem neked kell fizetni, nincs köze e díjadhoz sem. Ilyenkor pont a másik fellebezhet, azokat van hogy pótszemle után megemelik mennyit fizetnek. De neked mint okozónak NULLA beleszólása van.
2022. ápr. 27. 21:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Simán lehet, hogy bérautót is kapott a javítás idejére.
2022. ápr. 27. 21:31
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Érthető.

2022. ápr. 27. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!