Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogyan fizetitek ki a gépjármű...

Hogyan fizetitek ki a gépjárműadót?

Figyelt kérdés
Ügyfélkapura küldtek egy értesitést, csekket viszont csak ha külön kérem. Ti hogyan csináljátok?

2022. febr. 27. 22:28
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Beírod a gúgliba, hogy gépjármű-adó csek, feljön az adóhivatal sms száma..azon kérsz csekket, kiküldik, és befizeted. Ez ilyen egyszerű
2022. febr. 28. 10:24
 12/23 anonim ***** válasza:
10: szerintem sem volt beelírva... Én a rendszámot és az értesítő levél fejlécében lévő ügyszámot írtam be a közleménybe.
2022. febr. 28. 10:25
 13/23 anonim ***** válasza:
Én kaptam csekket. Meg is lepődtem, de nem baj; jobban szeretjük a csekket. (Most álljak neki telefonálni, sms-ezni, hogy fizethessek???)
2022. febr. 28. 10:36
 14/23 anonim ***** válasza:

Nem volt leírva, hogy mi kell a közleménybe.

Tavaly le volt írva, akkor adóazonosítót/adószámot kértek, így idén is azt adtam meg.

De szerintem ha redszámot adtál meg az is elég

2022. febr. 28. 10:41
 15/23 anonim ***** válasza:

#10 fura, nekem egyértelműen szerepelt. De emlékszem, tavaly nekem sem szerepelt. Fogalmam sincs, mitől függ, fura. Tavaly én is feltettem itt egy kérdést, hogy mit kell a közleménybe írni, mert nem szerepelt az értesítőben. Lehet csak minden második évben írják le, hogy spóroljanak a tintával :p

2022. febr. 28. 13:00
 16/23 anonim ***** válasza:

Hát most újra kinyitottam a doksit, ide másolom a lényeget. Nem szerepel a pdf-ben a "közlemény" szó.

Az adó összegét pontosan, nem kerekítve kell megfizetni.

Meddig kell az adót megfizetnie?

- A 2022 I. félévi 5 088 forint gépjárműadót 2022. március 15-ig,

- A 2022 II. félévi 5 087 forint gépjárműadót 2022. szeptember 15-ig

kerekítés nélkül kell megfizetni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 10032000-01079160 számú,

"Belföldi gépjárműadó bevételi" számlájára.

Ha gépjárműadó-mentességre jogosult, a GJADO jelű adatlapon erről bejelentést tehet. Az

adatlapot papíron és elektronikusan is be lehet benyújtani a NAV-hoz. A nyomtatvány

elektronikusan elérhető

- az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA) és

- a NAV honlapján az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogramban (ÁNYK).

Hogyan fizetheti meg az adót?

A pénzforgalmi számla nyitására nem kötelezett természetes személy

- bankkártyával (POS) vagy

- interneten, bankkártyával (VPOS)

- belföldi fizetési számlájáról átutalással

- házibankos átutalással

- sárga csekken

fizetheti meg az adót

2022. febr. 28. 13:17
 17/23 anonim ***** válasza:

Na itt a NAV főoldalán találtam erre vonatkozó információt a GYIK-ben.

[link]

"7.Hova kell megfizetni a gépjárműadót?

A gépjárműadót a 410-es adónemhez tartozó, 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó-bevételi számlára kell megfizetni. Banki átutalásnál az átutalási bizonylat közlemény rovatába az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni. Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni."

2022. febr. 28. 13:21
 18/23 anonim ***** válasza:

Nekem ez szerepel az értesítőben_

"2022. január 1-jétől a gépjárműadó összegét pontosan, nem ezer forintra kerekítve kell

megfizetni.

Az adót a 10032000-01079160 számú NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára kell

megfizetni.

Befizetéskor adószámot vagy adóazonosító jelet mindig fel kell tüntetni közleményként,

enélkül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a befizetett összeget nem vagy csak késedelmesen

tudja a befizetőhöz kapcsolni."

Fogalmam sincs, mitől függ, ki mit kap.

#15, 9

2022. febr. 28. 15:28
 19/23 anonim ***** válasza:

18: köszi! :)

Hát úgy látszik, igazgatóságtól függően más tartalmú leveleket írnak???

Az enyém a Dél-Budapesti igazgatóságtól jött.

2022. febr. 28. 15:33
 20/23 anonim ***** válasza:

Az EFER VPOS lehetőséget használva, bankkártyával fizettem. Gyors volt és díjmentes.

(Múlt évben is elektronikusan fizettem, akkor banki utalással.)

┌ Eszerint egyértelműen a küldő adóigazgatási szervtől függ az értesítés tartalma.

Én, elektronikus úton kaptam, letöltöttem. Természetesen, így csekket sem kaptam.

A fejlécen Nemzeti Adó- és Vámhivatal Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóság szerepel.

A nagybetűs cím: É R T E S Í T É S.

A 18-as válaszban idézett szövegtől eltérően:

• A „nem ezer forintra kerekítve kell megfizetni.” szöveg helyett ez van „kerekítés nélkül kell megfizetni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 10032000-01079160 számú, "Belföldi gépjárműadó bevételi" számlájára.”

• „közlem”, „dószám” és „azon” szórészlet egyike sem szerepel a szövegben. Így adóadószámról, adóazonosító jelről és közleményről semmi nincs. ┘

┌ Egyébként, meglepődtem. Múlt évben az szerepelt az értesítésben, hogy a jövőben csak akkor küldenek értesítést a gépjárműadóról, ha annak összege változik.

Az én autóm adójának összege – hacsak nem változtatnak a jogszabályon – már soha nem fog változni, mivel több mint 16 éve gyártották. A fiaménál pedig 2024-ben lesz változás, mivel 4 évenként csökken. Ezért a tegnapi napra előjegyeztem, hogy önállóan kell foglalkozni vele; erre 18-án hajnalban kaptuk az értesítőt. ┘

2022. febr. 28. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!