Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Jól értem,hogy gépjárműadó...

Jól értem,hogy gépjárműadó fizetésére kötelezettségünk van,de csekket automatikusan NEM küldenek?

Figyelt kérdés
külön kell kérni,hogy fizethessek,azért az nem semmi..

#késedelem kikényszerítés
2022. febr. 17. 11:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
38%

Megkötéskor ki lehet jelölni a fizetés módját.

Ha online intézed az ügyeid, és átutalással fizetsz olcsóbb is a díj. 2022-ben a csekk már feláras.

2022. febr. 17. 12:01
 2/17 A kérdező kommentje:
még jó,hogy minden más .zarra futnak milliárdok,akár határon kívül is,rólunk meg a bőrt húznák le,alig várják,hogy nyomják a késedelmit...
2022. febr. 17. 12:08
 3/17 anonim ***** válasza:
43%

60 napod van befizetni, nyugi.

És bőven értesítenek éforduló előtt emailben. A levelekről, meg csekkekről lenne ideje leszokni.

2022. febr. 17. 12:10
 4/17 A kérdező kommentje:
#1 egyébként milyen megkötést említesz,adóról beszélünk.azt nem kell megkötni..
2022. febr. 17. 12:10
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

#2 Ez sok esetben elmondható, de ha elkésel a befizetéssel, azért ugyan ne az államot okold már. Tudod, ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye. Az állam ad neked egy lehetőséget, hogy online intézd. Ebben az esetben kapsz email értesítést a határidőről és még a befizetés díját is elengedik. Ha nem veszed igénybe ezt, akkor magadra vess. Nem kötelező igénybe venni, de milyen jogon hibáztatod az államot egy olyan dologért, ami a TE döntésed?

A csekk azért feláras, mert bonyolultabb folyamat, ami pénzbe kerül, míg a banki átutalásnak nincsen kézzel fogható ára. Nem kell hozzá postai kiszolgáló, nem kell hozzá papír, nem kell kézbesíteni, stb. A csekket meg igen, ezért kerül pénzbe. Ha csak a pénzlehúzás lenne a cél, akkor a banki átutalás is pénzbe kerülne.

2022. febr. 17. 12:14
 6/17 A kérdező kommentje:
#3 te a biztosításról írsz sztem...én meg az adóról..elvárják hogy rendben fizessünk,csekk nuku..bocs de én még itt tartok,nekem ez a 'kézzelfogható'..
2022. febr. 17. 12:15
 7/17 anonim ***** válasza:
69%

Ja, bocs, benéztem. KGFB-re gondoltam.

2022. febr. 17. 12:16
 8/17 A kérdező kommentje:
#5 a kacsa még tavaly tudott úszni,és nem szokta elfelejteni...ha többe kerül,adják hozzá,de küldjék azt a rohadék csekket..
2022. febr. 17. 12:19
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

A csekk egy dolog. De ha semmiféle értesítést nem kap az adófizetésre kötelezett, még emlékeztetős sem, az teljesen rendben van?

Mert én pl. tavaly sem kaptam semmi. Papíron sem, mélában sem.

Egyelőre idén sem.

Keressem meg, hogy az autóm adatai alapján mennyit kellene fizetnem, keressem meg, milyen számlaszámra stb.?

2022. febr. 17. 12:31
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Én kaptam a NAV-tól levelet.

2022. febr. 17. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!